Kezdőoldal / Kávészünet / 4 szlovén síterep, ahová érdemes elmenni
4 szlovén síterep, ahová érdemes elmenni

4 szlovén síterep, ahová érdemes elmenni

 

 

Síeltél már Szlovéniában? Még nem? Pedig egész közel van, a pályák jól kezeltek, és a szálláshelyek is rendben vannak. És ami a legjobb: van olyan szép, mégis jóval olcsóbb, mint Ausztria.

 

Maribor Pohorje

mariborpohorje.jpg

 

Milyen messze van Budapesttől? 339 kilométer

Milyen? A 250 hektáros maribor-pohorjei síközpont a maga 41,5 kilométernyi pályájával a legnagyobb szlovén síterep, és csak bő háromórányira van Budapesttől. Mariborból, ahol kifejezetten olcsón is lehet szállást foglalni, a síközpont busszal könnyen elérhető. De pályaszállásból is sokféle van – ezek közül a négycsillagos Hotel Arena a kedvencünk modern szobáival és nyugis kis wellness részlegével. A síterep két részből (Bolfenk és Areh) áll, megfelelő hóviszonyok esetén át is lehet csúszni az egyikről a másikra, ha nincs elég hó, busszal teremtik meg az összeköttetést. A Bolfenk oldal az esti sízés és a városra nyíló kilátás miatt, Areh a (fenti képen is látható) kellemes lejtésű és viszonylag széles hátsó pályája és napozóteraszos hüttéje miatt jó.

Kranjska Gora

kranjska.jpg

 

Milyen messze van Budapesttől? 543 kilométer

Milyen? Amikor hosszú-hosszú évekkel ezelőtt elkezdtünk ide járni, Kranjska Gora még csak egy idilli falu volt az olasz-osztrák-szlovén hármashatáron, ma már azonban ez az egyik legnépszerűbb és legfejlettebb télisport-központ Szlovéniában. Családi síeléshez is tökéletes, hiszen a pályák a településen érnek véget, így a pályák aljában kialakított, strandokat idéző napozó részen pihengető családtagok nincsenek elvágva a síelőktől. Haladók próbálják ki a Podkoren 1 fekete pályáit, ahol világversenyeket is szoktak rendezni. Síelés után a legjobb program a Hotel Larix medencéjébe csobbanni, amiből pontosan a fenti képen látható panorámát bámulhatja az ember – a vízből.


Vogel

 

Milyen messze van Budapesttől? 541 kilométer

Milyen? Ez az a pálya, ahol tavaly annyi hó (bő öt méter) esett, hogy helyenként ratrakokkal kellett eltolni a liftek alól, hogy használni lehessen őket. A szezon áprilisban véget ért, de a helyiek szerint még júniusban is lehetett volna síelni – mi májusban jártunk itt tavaszi kirándulószerkóban, hát, nem volt a legjobb döntés. Itt egyébként 22 kilométer sípálya van (fekete nincs), és a freeride-bolondok a pályákon kívül is síelhetnek. A pályarendszer a nemzeti park területén van, és a karnyújtásnyira lévő, Triglav, melyet a hagyomány szerint egyszer minden szlovénnek meg kell mászni életében, egészen elképesztő látványt nyújt.

Krvavec

 

Milyen messze van Budapesttől? 483 kilométer

Milyen? Ahogy a szlovéniai sípályák zöme, ez is elsősorban családi síelésekhez optimális, a pályák többsége piros (15 kilométer), de 7 kilométernyi kék, és 8 kilométernyi fekete pályát is találunk. A terep helyi viszonylatban  magasan, 1450-1971 méter közt fekszik. Itt egy abszolút pályaszállás, a minden igényt kielégítő, pár éve teljesen felújított Hotel Krvavec a legkényelmesebb lehetőség korrekt áron megszállni, de a kabinos lift alsó állomásának negyedórás körzetében további rengeteg panzió vagy szálloda, vendégház várja a vendégeket. Ráadásul Ljubljana sincs túl messze, így városnézéssel is összeköthető a síelés.

 

 

forrás: hutte.blog.hu


Ez is érdekelhet még:

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top