Kezdőoldal / Egyéb / A 4 ÉVES ZSENINEK UGYANAKKORA AZ IQ-JA, MINT EINSTEINNEK
A 4 ÉVES ZSENINEK UGYANAKKORA AZ IQ-JA, MINT EINSTEINNEK

A 4 ÉVES ZSENINEK UGYANAKKORA AZ IQ-JA, MINT EINSTEINNEK

A brit kisfiú, Sherwyn Sarabi IQ-ja 160, vagyis megegyezik Albert Einstein, Bill Gates és Stephen Hawking intelligenciahányadosával. Több mint 190 könyvet olvasott el, és most éppen 9 éveseknek szóló tananyagot sajátít el.

A 4 éves brit Sherwyn Sarabi nemrégiben végzett el egy IQ tesztet, melynek eredményén a pszichológusok is meglepődtek – írja a New York Daily News. A kisfiú IQ-ja 160 lett, amely a legmagasabb pontszám, vagyis mennyi, amennyi Bill Gatesnek és Albert Einsteinnek Stephen Hawkingnak is van.

85333

Sarabi 2 évesen kezdte az iskolát, és 3 éves korától tagja a Mensának. Szülei szerint az első szavakat 10 hónaposan mondta ki, és azóta is mindenkit ámulatba ejt intelligenciájával. Pszichológusa, Dr Peter Congdon szerint a gyermek hihetetlenül okos, és választékosan fejezi ki magát. Amikor beszél, azonnal arra gondol az ember, hogy egy jóval idősebb gyerekkel kommunikált.

Sarabi mentális korát 8 éves, 9 hónapos szintűnek tartják, vagyis pont a kétszeresének a valódi koránál. A szakértők szerint nagyon különleges a kisfiú és nagyon tehetséges is. Most 9 évesnek szóló tananyagot sajátít el, miközben állandóan kérdez, így gyakorlatilag minden nap rengeteg új dolgot tanul meg.

Anyja szerint nagyon boldog kisfiú, egészséges és szeret nagyon sokat beszélni. Eddig 190 könyvet olvasott el, a kedvence pedig egy enciklopédia, mert abból minden nap megtud valami újat a világról.

Az nem derült ki, hogy játszik-e a korosztályához tartozó gyerekekkel – vagy idősebbekkel -, vagy esetleg csak felnőttek közt érzi jól magát.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top