Kezdőoldal / Érdekesség / Csak képzeletbeli barát, vagy tényleg látja a szellemeket a gyerek?
Csak képzeletbeli barát, vagy tényleg látja a szellemeket a gyerek?

Csak képzeletbeli barát, vagy tényleg látja a szellemeket a gyerek?

A parajelenségek kutatói szerint, tíz éves korukig érzékenyebbek a természetfeletti világra a kisgyerekek.

news-20101103-04332327-1971457217

Képzeletbeli barát. A szakemberek ezzel magyarázzák azt a jelenséget, amikor a gyerek azzal áll a szülei elé, hogy ott áll mellettük a barátja, és nem érti, hogy a felnőttek miért nem látják?

Ha ilyesmi fordul elő, akkor nem kell rettegni, hogy a csemete képzelődik, hiszen valószínűleg csak nagyon élénk a fantáziája, és a képzelőereje. A gyerekek keresik a helyüket a világban, és gyakran nem tudnak beilleszkedni a többi gyerek közzé, és ezért találják ki maguknak a láthatatlan barátokat, akikkel megoszthatják a titkaikat.

A parajelenségek kutatói azonban azon a véleményen vannak, hogy ezek a képzeletbeli barátok valójában szellemek is lehetnek, hiszen a gyerekek két éves koruktól tíz éves korukig fogékonyabbak a természetfeletti világ megnyilvánulásaira, ezért hétköznapi szinten fogadják a szellemektől kapott üzeneteket.

Azt nem lehet kijelenteni, hogy minden képzeletbeli barát, valójában szellem lenne. A szülők akkor kezdhetnek el gyanakodni, ha a gyerek félni kezd ezektől a képzelt emberektől, folyamatosan szorong, és akár hisztérikusan is kitörhet.

Ha tényleg paranormális jelenséget, szellemet lát a gyerek, akkor meg kell próbálni megnyugtatni, hogy a kóborló lélek nem akar ártani neki, és próbálja megkérni a szellemeket, hogy távozzanak.

Legtöbbször ennyivel el is lehet intézni a dolgot, mert ezek a szellemek nem akarnak rosszat, csak örülnek neki, hogy valaki érzékeli őket, és ezért a gyerekekkel maradnak.

ghost-300x186Amennyiben túlságosan is sok időn keresztül számol be a gyerek a szellemek jelenlétéről, akkor baj lehet, ugyanis a kóborló lelkek az emberek energiájából táplálkoznak, amitől a gyerek fáradékonyabb, feszültebb lesz, és rettegni fog.

Pszichológus bevonására akkor kerüljön sor, ha már nagyon zavaró a gyerek viselkedése, elzárkózik a korosztálya tagjaitól, csak a saját világában kezd el élni, hazudik, titkolózik, nyomasztja valami, amiről nem hajlandó beszélni.

A szakemberek gyakran csak azt tudják tenni, hogy kitörlik a spiritualitást a gyerek elméjéből, ezért jobb, ha a szülő egy ezotériával foglalkozó felnőttet keres, aki tanácsot tud adni. Érdemes auraszakértőt vagy léleklátót keresni, aki megállapítja, hogy tényleg paranormális jelenséget érzékel a gyerek, vagy csak a fantáziája élénk.

(Forrás: paranemnormal.hu)

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top