Kezdőoldal / Érdekesség / Durva! A pszichopaták köztünk élnek: íme a lista, melyik szakmában van a legtöbb!
Durva! A pszichopaták köztünk élnek: íme a lista, melyik szakmában van a legtöbb!

Durva! A pszichopaták köztünk élnek: íme a lista, melyik szakmában van a legtöbb!

A pszichopata hajlamű emberek bizony köztünk élnek: szakértők szerint hozzávetőlegesen minden 100. ember szenved antiszociális személyiségzavarban. (Képünk illusztráció) /Fotó: Northfoto

A jól ismert filmek alapján azt hinné, hogy a pszichopata emberek rács mögött vagy a zárt osztályon vannak. Azonban tudnia kell, hogy ez nem feltétlen így van, hiszen ezek az emberek nem bűnözők. Sőt a pszichopata hajlamú emberek ugyanúgy dolgoznak, ügyet intéznek, szórakozni járnak, egy szóval: köztünk élnek.

Kevin Dutton angol pszichológus készített egy tanulmányt, amiben felmérte, mely szakmákban dolgozik a legtöbb pszichopata. A Nagy Brit Pszichopata Felmérés (Great British Psychopath Survey) szerint a legtöbb pszichopatát foglalkoztató szakmák listája a következő:

 

ügyvezető igazgató

ügyvéd

média személyiség (TV/rádió)

értékesítő

sebész

rendőr

újságíró

egyházi munkás

séf

köztisztviselő

Nyilvánvalóan nem lehet állítani, hogy minden ügyvéd vagy sebész pszichopata. A tanulmány szerint azonban átfedés van egyes szakmákban dolgozó emberek és a pszichopata hajlamúka között. (Képünk illusztráció) /Fotó: Northfoto

Nyilvánvalóan nem lehet állítani, hogy minden ügyvéd vagy sebész pszichopata. Viszont a pszichopata személyiségnyomok és a felsorolt szakmákban elhelyezkedő emberek között átfedés van. Szakértők szerint hozzávetőlegesen minden 100. ember szenved antiszociális személyiségzavarban.

 

 

 

forrás: blikk.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top