Kezdőoldal / Egyéb / ÉLES LŐSZERREL LÖVIK A TÜNTETŐKET KIJEVBEN – MEGRÁZÓ VIDEÓ 18+
ÉLES LŐSZERREL LÖVIK A TÜNTETŐKET KIJEVBEN – MEGRÁZÓ VIDEÓ 18+

ÉLES LŐSZERREL LÖVIK A TÜNTETŐKET KIJEVBEN – MEGRÁZÓ VIDEÓ 18+

Több tucat halott és sebesült fekszik Kijev főterének közelében. Az áldozatokkal orvlövészek végeztek. A magyar kormány menekültek ezreire számít. Felvetődött az érkező magyarok honosítása is.

A kormányépületekkel övezett főtéren, a Majdanon a tűzszünet ellenére lövöldözés tört ki. Orvlövészek lőttek a néhány ezres tömegbe. Ukrán rendőrök és mesterlövészek a házak tetejéről tüzeltek. Percek alatt 13 embert öltek meg, mindannyiukkal egy-egy lövés végzett. A téren sátortáborok és sáncok állnak. A tüntetők barikádokat építettek, több rendőr megadta magát.

A tüntetők kezére került az Oktiabriszki palota, Kijev egyik legnagyobb koncertterme. Közben vonattal indítottak útnak katonai erősítést Kremecsukból Kijevbe.

Délelőtt. Néhány rohamrendőr átáll a tüntetőkhöz. A Majdan környékén eszméletlen, vérző fejű emberek hevernek az utcakövön, a mentők tehetetlenek. A tüntetők fémlapokat maguk elé tartva védekeztek a golyózápor ellen, ám egyesével mégis kilőtték őket a háztetőkről. A halottak száma harminc fölött jár. Volt, akit szíven lőttek, az áldozatok között egy rendőr is van. Ukrán zászlókkal takarták le őket.

A francia, német és lengyel külügyminiszternek felajánlják, biztonsági okokból hagyják el Kijevet. Végül néhány órát még maradtak és találkoztak Janukovics elnökkel.

Délután. A Kozeatszkíj hotel emeletein is harc folyik, páncélöklökkel is lőnek. Ukrajnának két hete maradt a teljes összeomlásig és az ország három részre szakadásáig. A halálos áldozatok becsült száma ötven felett jár.

Budapesten reggel óta tanácskozik Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével az operatív törzs. A Borsnak egy kormányközeli forrás úgy fogalmazott: a várható, több ezer kárpátaljai magyar menekült honosítása is szerepel a tervek között. Kárpátalján egyébként egyelőre nyugodt a helyzet.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top