Kezdőoldal / Egyéb / Ez beteg! Koldusként élt 100 évig a milliomos
Ez beteg! Koldusként élt 100 évig a milliomos

Ez beteg! Koldusként élt 100 évig a milliomos

Rejtély övezi annak a 100 éves korában elhunyt koldusasszonynak az életét, aki halálakor milliókat és tengerparti házakat hagyott a szaúdi hatóságokra. Senki sem tudja, hogy ha ennyi pénze volt, miért nem élt jómódban.

Ez az az eset, amikor a fukarság már pszichológiailag beteges méreteket ölt? Ötmillió szaúd-arábiai riál, vagyis megközelítőleg 301 millió forint volt a pénzbeli vagyona annak az asszonynak, aki a közelmúltban bekövetkezett halálával azt teljes egészében a szaúdi hatóságokra hagyományozta. A száz esztendőt megélt néninek ezen kívül volt még négy villája is a Vörös-tenger partján, ezek is most egytől egyig az államot gazdagítják.

89809

Illusztráció!

Ám a történetben mégsem az az igazán érdekes, hogy Aisha néninek miért nincs magánszemély örököse, és miért adományozta mindenét az államnak. Hanem az, hogy mesés vagyona ellenére koldusként élt: napi betevőjére több mint 50 éven át az utcán gyűjtött pénzt – adta hírül az emirates247.com.

Az asszony csak a múlt héten, amikor érezte, hogy közeleg a halála órája, kérte meg az egyik ismerősét, hogy ha végleg lehunyja a szemét, vagyonát adja át a hatóságoknak. Arról nem szól a fáma, honnan lett neki ennyi pénze, netán a koldulásból jött-e össze.

– Négymillió riálja volt készpénzben, egymillió aranyérmékben, és ezen felül még a négy fantasztikus épület – hüledezett a vagyon kezelésére felkért szomszéd. – Mielőtt meghalt, megkért, hogy a teljes összeget és az ingatlanokat is hiánytalanul adjam át a hatóságoknak. Már megtettem a szükséges lépéseket – nyugtatott meg mindenkit a férfi.

Aztán vagy igazat mond, vagy lecsippentett belőle magának egy kevéskét. Hiszen rajta kívül úgyse tudja senki, mennyi az annyi.

forrás: boronline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top