Kezdőoldal / Érdekesség / Ezek után soha nem akarsz majd magadnak szőrmebundát
Ezek után soha nem akarsz majd magadnak szőrmebundát

Ezek után soha nem akarsz majd magadnak szőrmebundát

Szavakkal leírhatatlan állapotokat találtak egy orosz nyércfarmon, ahol a bundájukért tartják az állatokat. Felkavaró fotók következnek.

Felkavaró fotók jelentek meg egy orosz nyércfarmról: döglött, rothadó állattetemek ezrei lepték el a Szentpétervár (egykori Leningrád) környéki telepet. A leleplező képeket egy állatvédő szervezet, a VITA készítette és hozta nyilvánosságra, hogy mindenki lássa:

Ennyi és ilyen áldozattal jár néhány divatos, szőrmével díszített kabát elkészítése.

nyerc

nyerc2

Az ügyben indított vizsgálatok során az is kiderült, hogy nemcsak a nyércekkel bánnak el ilyen visszataszító módon, de számos más, különféle fajtájú vadállatot (például rókákat is) borzalmas, embertelen körülmények között tartanak és ölnek meg bundájukért.

Miután csellel elkapják, nem ritkán élve nyúzzák meg őket, vagy egyszerűen megmérgezik az állatokat. És ezek a farmok (nemcsak Oroszországban, de Kínában is) látják el a divatpiacot prémmel, hiszen innen érkezik az áru a divat fellegváraiba, például New Yorkba, Párizsba vagy Londonba.

nyerc3

nyerc4

Persze a tulajdonosok számára csupán a profit a lényeg: egy-egy szerencsétlen példány bundája 35 fontot ér nekik. Volt, hogy egy cobolybunda 900 ezer dolláros rekordáron kelt el (a pletykák szerint koronás fők részére), de olyan is, hogy egy prémes kabátot 1,2 millióért lehetett megvásárolni egy divatshow után. Egy rövidebb kabát 35, egy közepes 40-45, egy hosszabb pedig akár 90 állat bundájába is kerülhet.

 
forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top