Kezdőoldal / Érdekesség / Hátborzongató temetők furcsa múlttal I. rész [18+]
Hátborzongató temetők furcsa múlttal I. rész [18+]

Hátborzongató temetők furcsa múlttal I. rész [18+]

Sok ember fél a temetőkben, főleg este, sokan pedig úgy gondolják, hogy egy  temetőnél nincs is békésebb. A következő képek valahogy bennem félelmet keltettek! És benned?

 

1. Régi zsidó temető

prague-old-jewish-cemetery

A temető Prágában található, ahol becslések szerint jelenleg 12.000 sírkő található. Nem meglepő, hogy többen észleltek a temető közelében paranormális történéséket.

2. Les Catacombes, Párizs

les_catacombes_de_paris1

A temető Párizs déli részén található. Érdekessége, hogy ez egy föld alatti temető. Érdekes párosítás: Párizst a szerelmesek városának mondják, alatta pedig mintegy 6 millió embermaradványt tartalmazó temető terül el. Rendszeresen előfordulnak itt furcsa, paranormális dolgok. Nem biztos, hogy szívesen sétálgatnék itt egyedül.

3. Saint Louis# 1, New Orleans

st-louis-1-new-orleans

Ez a temető a legrégebbi New Orleans temetői közül. Az egyik legaktívabb paranormális helyek egyike. A temető “otthont” ad például Marie Laveau, más néven “Grande Voodoo Queen”-nek. Sok helyi úgy véli, hogy a lelke kísért a temetőben, és aki megpróbálja felébreszteni vagy álmában megzavarni őt, azon csúnya bosszút áll. De most, ha józan ésszel gondolkozunk: Ki az, aki fel akarna ébreszteni egy voodoo királynőt?

4. La Recoleta, Buenos Aires

La-Recoleta-Buenos-Aires

A La Recoleta temető nem más, mint Argentína leghíresebb állampolgárainak végső nyughelye, egyik fő turisztikai látványossága. A temető kiemelkedő alkotása a 19. és a 20. század “temetkezési” művészetének és építészetének. Természetesen ebben a temetőben is keringenek különböző szellemtörténetek. Ebben a temetőben lett minden bizonnyal élve eltemetve egy 19 éves lány. Temetés utáni napon az éjjeli őr jelentette, hogy a koporsó, amibe a lány eltemetve lett, megfordult. Mindenki értetlenül állt az eset előtt, mindenesetre elrendelték a koporsó felnyitását. Mikor belenéztek, azt látták, hogy a halott lány nem alvó pózban van, hanem kezei az arca előtt voltak karmoló mozdulatba dermedve.

5. Királyok völgye, Kairó, Egyiptom

Valley-of-the-Kings-Cairo-Egypt

A világörökség részévé nyilvánított Királyok völgyében királyok és nagy hatalmú nemesek számára épültek sírok. Itt tekintjük meg az egyetlen, épségben megmaradt fáraósírt, Tutanhamon sírját. A legenda szerint, aki megzavarja az itt nyugvó halottakat, azokra egyiptomi átok ül. 

6. Kapucinus kripta, Róma, Olaszország

Capuchin-Crypt-Rome-Italy

Róma legbizarrabb látványosságát egy 17.századi templom, a Santa Maria della Concezione vagy másik nevén a Kapucnisok temploma rejti. Santa Maria della Concezione templom kriptájának padozatát a Szentföldről származó föld, falait pedig mintegy négyezer kapucinus barát csontja borítja. 1500-1870 között leltek itt örök nyugalmat a kapucinus szerzetesek és Róma legszegényebb halottai. Az elhunytak tetemét egy ideig egymás mellé helyezték, amikor elfogyott a hely, akkor kezdték a szerzetesek csontjait a falakra rögzíteni, különféle mintákat követve s formázva.

A kriptában egy emléktábla figyelmezteti az ide látogatót, hogy aki ide belép, átélheti, miként zárul be az idő ajtaja s nyílik ki az örökkévalóság kapuja. A táblán ez olvasható: “Voltunk, mint te, leszel, mint mi…”

7. Bachelor Grove, Chicago, USA

Bachelor’s-Grove-Chicago

A holt lelkek egyik leghátborzongatóbb “találkozóhelyeként” ismertté vált Bachelor’s Grove temetőben nem csupán ijesztő kísértetek és fantomok bolyonganak: a Chicago melletti sírkertben időről időre felbukkanó titokzatos fényjelenségek immár a helyi UFO-kutatók figyelmét is felkeltették.

8. Cimitero di San Michele, Velence, Olaszország

Cimitero-di-San-Michele-Venice

Velence meghódítása után Bonaparte Napóleon elrendelte, hogy járványügyi okokból a városban található számos temetőt hatóságilag fel kell számolni – ami indokolt lépés volt, mivel addig a holtakat gyakran ugyanazok alá a terek (campók) alá földelték el, ahol az ivóvízgyűjtő ciszternák voltak. Természetesen itt is több paranormális jelenség lett rögzítve az évek során. 

9. Gangesz, Varanasi, India

Ganges-River-Varanasi-India

A Gangesz közelsége miatt Varanasi a hinduk egyik legszentebb városa Indiában. Bár a Gangesz erősen szennyezett, a hinduk mégis azt tartják róla, hogy a Föld legszentebb vize. Évente több, mint 1000 holttestet égetnek el az ún. úszó máglyán, majd a holttesteket elnyeli a víz. Hisznek benne, hogy így már nem kell többet újjászületniük, hanem a Paradicsomba kerülnek. 

10. Highgate temetőbe, London, Anglia

Highgate-Cemetery.-London

Ez a viktoriánus korszaki temető  37 hektáron terül el. Ide leginkább a közép-, illetve úri osztály temetkezett.  A sírok egymást múlták felül, ment a ki csinál drágább kőből hivalkodóbb kriptát nevű játék. Persze az sem volt mindegy, ki mennyire központi helyen fekszik. A temető rangját az is emelte, hogy éjjel-nappal őrizték. A 19. században gyakori volt a tetemlopás, a vállalkozó kedvű sírrablók a hullákat is elvitték eladni kórházakba, hogy az orvosnövendékek tudják gyakorolni az anatómiát. A Highgate-ben nem fordulhatott elő ilyesmi. 

Forrás: Google

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top