Kezdőoldal / Egyéb / HIHETETLEN: 60 ÉVIG EGY VASCSŐBEN ÉLT AZ ASSZONY
HIHETETLEN: 60 ÉVIG EGY VASCSŐBEN ÉLT AZ ASSZONY

HIHETETLEN: 60 ÉVIG EGY VASCSŐBEN ÉLT AZ ASSZONY

71 éves korában hunyt el egy amerikai asszony, aki hat évtizeden keresztül egy vascsőben élt. A gépet soha nem hagyhatta el, különben meghalt volna. A körülmények ellenére befejezte a gimnáziumot, sőt egyetemi diplomát is szerzett.

Martha Mason 11 éves korában vált teljesen mozgásképtelenné egy gyermekbénulásos járvány során. Az asszony ekkor került be először egy egész testét beborító vastüdőbe. A cső csupán a fejét hagyta szabadon, azonban a nő még így is sikeres életet élt – írja a Daily Mail.

82201

A lebénulást követően az orvosok azt mondták Mason szüleinek, hogy legjobb esetben is csak egy évet jósolnak a lánynak. Ezzel szemben az asszony 60 boldog évet élt le a vastüdőben. Mason először azzal döbbentette meg környezetét, hogy elhatározta, betegsége ellenére be akarja fejezni a középiskolát, majd gimi után bejelentette: egyetemre akar járni.

Az asszony kiváló eredménnyel diplomát szerezett angol nyelvből és irodalomból ezt követően pedig a helyi lap újságírója lett. Szülei halála után egy ápolókból álló csapat lett a családja, akikkel Manson gyakran felolvasó esteket tartott és vacsorákat rendezett.

Halála előtt egyik utolsó interjújában az asszony így nyilatkozott a vascsőben eltöltött évekről: – természetesen, ha lett volna lehetőségem választani, nem így akartam volna leélni az életemet. De nagy szerencsém volt a szüleimmel és azokkal az emberekkel, akik foglalkoztak velem. Együtt a legjobbat hoztuk ki ebből a szokatlan helyzetből.

borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top