Kezdőoldal / Egyéb / Ilyen lesz az emberi test 100 év múlva: komplett testrészek tűnnek el
Ilyen lesz az emberi test 100 év múlva: komplett testrészek tűnnek el

Ilyen lesz az emberi test 100 év múlva: komplett testrészek tűnnek el

A következő századokban egész embercsoportok és testrészek tűnhetnek el a kutatók szerint.

 

A tudósok szerint még nem fejeződtek be az evolúciós folyamatok, és az emberi test a jövőben több lassú, de fontos változáson is átmegy majd.

 

Összegyűjtöttük a legmeglepőbbeket: szerinted bejönnek majd az elméletek, vagy a kutatók csak találgatnak?

 

 

Eltűnik a vörös haj

Egyre csökken a világban a természetes vörös hajúak száma, és skót kutatók úgy gondolják, néhány száz éven belül teljesen megszűnik majd a vörös hajszín.

A tanulmány szerint a klímaváltozás okozza majd az ilyen embertípus eltűnését, és különösen Észak-Angliában, Skóciában – ahol a vörös hajúak 13%-a él – és Írországban következik be hamar a változás, az egyre kevésbé felhős ég miatt.

Elsőre kicsit homályos lehet az összefüggés, de dr. Alistair Moffat, a ScotlandsDNA kutatólabor igazgatója tisztába tette a dolgokat.

Elmondása szerint a vörös hajszínért felelős gén azért dominál ebben a régióban, mert segítségével a területre jellemző kevés napsütést jobban kihasználja a test, és elegendő D-vitamin jut a szervezetbe. Ha pedig nő a napsütéses órák száma, ez a gén nemcsak szükségtelen, de akár veszélyes is lehetne.

 

Nem lesz kislábujjunk?

Egy korábbi kutatás szerint az emberi test még drasztikusabb változással áll szemben, ugyanis néhány évszázadon belül teljesen eltűnhet a kislábujj. A Harvard egyetem professzorai szerint az ember életmódjának módosulása miatt már nincs szükség erre a testrészre, és az egyensúlyozásban sincs feltétlenül szerepe.

Vannak, akiknél a kislábujj nem is érinti a földet, tehát gyakorlatilag teljesen felesleges, ezt pedig a kutatók szerint a természet is tudja, és hamarosan el is tünteti ezt az ujjat az emberi testről.

 

A bölcsességfog is történelemmé válhat…

Bár a tudósok szerint a bölcsességfognak valamikor régen volt valamilyen funkciója, mára azonban nem sok értelme maradt. Egyes elméletek szerint ezért utódaink már valószínűleg csak hírből ismerik majd a sokaknak kínt okozó, felnőttkorban előbújó fogat, hiszen néhány száz éven belül megszűnhet a kialakulása. Sőt, már most is sokan vannak, akiknél rejtve marad a bölcsességfog, ez is összefüggésben lehet a várható változással.

 

 

 

forrás: femina.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top