Kezdőoldal / Egyéb / KIDERÜL AZ IGAZSÁG A SZELLEMEKRŐL
KIDERÜL AZ IGAZSÁG A SZELLEMEKRŐL

KIDERÜL AZ IGAZSÁG A SZELLEMEKRŐL

Az emberek az idők kezdete óta hisznek a kísértetek vagy a holtak szellemeinek létezésében. A kísértetjárta helyek alapja főleg a folklór, de ma is sok úgynevezett szellemvadász próbálja gyakran bonyolult berendezésekkel felszerelkezve bizonyítani, hogy kísértetek léteznek.

A szellemekkel kapcsolatos tapasztalások és jelenségek könnyen megmagyarázhatók – legalábbis ez derül ki a Rejtélyek szigete portál összeállításából a helyekről, melyek a kísértetvadászok legkedveltebb célpontjai. Érdekes mód a legtöbb közülük nem Angliában, hanem Amerikában található.

Mackenzie-ház (Kanada)

A kanadai felkelő-államférfi William Lyon Mackenzie (1795–1861) történelmi jelentőségű torontói háza több mint tíz éven át kísérteties jelenségeknek lehetett tanúja. A lépcsőkön titokzatos lépések hallatszottak, és egy frakkot viselő férfi alakja jelent meg. 1972-ben, miután alaposan megvizsgálták a házat, minden kiderült. A lépcsőház mellett egy irodaépület áll, a Mackenzie-ház felőli falon, vaslépcsővel.

Ghost-Houses-09

Az éjszakai takarító személyzet szolgáltatta a „szellemek” ­lé­pé­sei­nek hangját, ami a házban, az éjszakai csendben sokkal intenzívebben hallatszott. A kísérteties zongoraszó is a szomszédból hallatszott az egyik különc család házából. Ami a jelenést illeti, azt a házmester felesége tapasztalta, álmából felébredve látta a férfi alakját az ágya felett. A leírása alapján ez „éber álom”, vagyis egyszerű hallucináció lehetett, amit sokan tapasztalunk a mély alvás és az ébredés közötti átmeneti állapotban.

Clement Hall (Tennesse)

Nyugat-Tennessee egyik legnépszerűbb kísértetlegendája a fiatal diáklány története, aki öngyilkosságot követett el a kollégium legöregebb hálótermében. A kísértet létezését számtalan hátborzongató esemény erősíti meg. A szakértők által lefolytatott alaposabb vizsgálat azonban már korántsem találta annyira meggyőzőnek a kísérteties jelenségeket.

Egy női alkalmazott például villogó árnyékot látott, amelyről kiderült, hogy egy hibás izzó okozta. Egy férfi, aki a padláson mozgó ­árnyak­ról számolt be, később önként bevallotta, hogy „az egész talán csak a képzelet műve volt”, és azt is hozzátette, ő színezte ki a történetet az évek alatt. Az is kiderült, hogy a híres öngyilkosság egyáltalán nem is történt meg.

Alcatraz (San Francisco)

A szigeten lévő erőd előbb katonai börtön, majd állami börtön lett. Számos szellemhistória kering róla. Az Alcatrazról szóló történetek is a kideríthetetlen eredetű „azt mondják”, „úgy hallottam” kategóriába tartoznak. Azok az állítások, hogy a szigeten Geiger–Müller-számlálókkal és hasonló eszközökkel érzékeltek kísérteteket, egyértelműen áltudomány, a „földöntúli sikolyok” pedig – amiket időnként hallanak – nem egyéb, mint a fókák kiáltozása.

88616

Fox Cottage Site (New York)

Mára csak a feltárt alapkövek maradtak, de ez volt a mai modern spiritualizmus szülőháza. 1848-ban két iskolás lány, Maggie és Katie Fox azt állította, hogy ezen a helyen teremtett kapcsolatot egy meggyilkolt házaló szellemével. Titokzatos kopogó hangok, amelyek állítólag a szellemtől származnak (egy koppanás azt jelentette: nem, két koppanás: igen), válaszoltak a kérdésekre, amelyek segítségével sikerült megtalálni a pincében elásott holttestet.

A lányok hamarosan más közlékeny szellemekkel is kommunikálni kezdtek, és a spiritualizmus meghódította a világot. Négy évvel később azonban a nővérek nyilvánosan beismerték, hogy az egész csak szemfényvesztés, trükk volt. Noha a testvérek közönség előtt bemutatták, hogyan produkálták a koppanó hangokat (lábukat kicsúsztatva a cipőből és lábujjaikat mozgatva), a hívők tömege ekkor nem hitt nekik. A csontvázat amúgy egy helyi lakos „otromba vicc” gyanánt helyezte el.

Mirtuszültetvény (Louisiana)

A kísértetek által egyik leggyakrabban látogatott hely Amerikában a Mirtusz, amely romantikával ötvözi a meggyilkolt rabszolga, Chloe történetét, hogy beleborzongjon a látogatók és éjszakai vendégek hátgerince. Különféle jelenségekről számoltak be, és a televízió szellemvadászai le is filmeztek egy hátborzongató eseményt az ültetvény rabszolgájának kunyhójában.

Valójában a rabszolga, Chloe egy kitalált személy, és meggyilkolásának története a legnagyobb kamu. A helyszínen tapasztalható furcsa jelenségeket minden természetfeletti erő segítségül hívása nélkül meg lehet magyarázni. A titokzatosan lengő ajtó például azért lengett, mert nem középen volt felakasztva, az éjszaka hallható dörömbölő hangok pedig egy laza zártól származtak. A „rabszolgakunyhó” nemrég épült, és soha nem lakott benne egyetlen rabszolga sem.

A Vér Háza (Atlanta, Georgia)

1987. szeptember 8-án egy idős házaspár otthonában állítólag vér folyt a falakból, és szökőkútszerűen vér tört elő a padlóból. A helyszínre kihívott rendőrök fényképfelvételeket készítettek, hamarosan azonban megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, és lezárták az ügyet. Idővel különféle elméletek születtek, és az eseményt egy kópé szellemnek, egy úgynevezett poltergeistnek kezdték tulajdonítani. 1991-ben egy törvényszéki szakértő bebizonyította, hogy a vért kívülről fröcskölték a falakra.

haunted-house-astoria

Aranybárány (Ohio)

Ohio legrégebben működő fogadója, amely tíz elnököt látott vendégül. Manapság a hotelt egészen más célból keresik fel a látogatók: a kísértetek miatt. Egy kislány szelleme a forrása a vérfagyasztó jelenségeknek – például képek billegésének a múzeum egyik szobájában. 2002-ben az egyik éjszakai portás elárult egy titkot a kísértetjárással kapcsolatban. Mivel látta, hogy a személyzet mennyire babonás és hiszékeny, nem tudta megállni, hogy éjszakánként felosonjon a lépcsőkön és elfordítson néhány képet, hogy „megzavarja az elméjüket.

Salzburgi kastély (Ausztria)

HauntedHouse25

A Kísértetjárta Helyek Nemzetközi Katalógusában Dennis William Hauck egy állítólagos „szellem” fotóját közli, amit egy amerikai turista készített 1986-ban. A képen egy fehér sáv látszik, amit a kísértetvadászok energiának vagy ektoplazma szellemnek neveznek. Az igazság az, hogy a kamera vakujának fénye vetődhetett vissza valamiről, ami a lencse elé került. Gyakori „szellemek” a képeken a porszemcsék. A fotón, ami a salzburgi kastélyban készült, ugyanazon a helyen, ahol a turista készítette különös képét, a „szellem” a fényképezőgép vállpántja.

Kapcsolódó videó:

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top