Kezdőoldal / Érdekesség / Létezik e aura? Hogy lehetséges ez?
Létezik e aura? Hogy lehetséges ez?

Létezik e aura? Hogy lehetséges ez?

Gyakran futok bele olyan hirdetésekbe, hogy bizonyos szolgáltatók auralátóként tüntetik fel magukat, illetve olyan kacifántos szolgáltatásokat kínálnak mint például az aura masszázs, aura generálozás, és hasonló vicces dolgok. – De vajon mi állhat eme dolog mögött?

aura-fotozas-nagy

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy aura – mint valami energia – létezne. Az kétségtelen, hogy bizonyos emberek látnak, illetve látni vélnek ilyesmit. Viszont ez a jelenség könnyen magyarázható a szinesztézia tüneteivel, mikor az agyban bizonyos szinapszisok – rendellenesen – keresztezik egymást. Például ha hallasz egy hangot, beugrik róla egy szín, vagy érzel egy szagot, és ízeket érzel általa. Ugyanígy történhet meg az is, hogy bizonyos emberek színeket látnak, ha rápillantanak egy emberre. Ebben igazából semmi misztika nincs, valójában egy olyan optikai csalódásról van szó, ami fejleszthető.

Az auralátók, illetve hasonló “mágusok” ténykedése ennek tükrében mind csak színjáték, tehát belemagyaráznak ebbe a jelenségbe mindenféle mondva csinált fikciót – haszonszerzés céljából.

Hogy lehetséges az akkor, hogy letudják fényképezni az aurát?

Úgy, hogy valójában nem az aurát fotózzák le. Az aura fotók úgy készülnek, hogy a “páciens” ráhelyezi a kezét egy elektromosságot mérő szenzorra, és számítógép segítségével rámontíroznak a sima egyszerű fényképére egy színes foltot – amit egy szoftver generál – az ember elektronikus jelei alapján. Persze, hogy mi köze az ember “szellemtest”-jének az elektromos jeleihez, arról egy auralátó sem tud érdemben nyilatkozni. Tulajdonképp az EKG gép is hasonló dolgot produkál, mikor a szívhangunkat jeleníti meg vizuálisan cikk-cakkos vonalakban. (és egy EKG gépben sincs semmi misztérium)

– Fira Heffner –

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top