Kezdőoldal / Egyéb / Megdöbbentő orvosi megoldás a középkorból a baktériumok ellen!
Megdöbbentő orvosi megoldás a középkorból a baktériumok ellen!

Megdöbbentő orvosi megoldás a középkorból a baktériumok ellen!

A középkorra sokan úgy tekintenek, mint a történelem egyik sötét foltjára, ahol mindenféle akadály nélkül terjedhettek a különböző betegségek. Az akkori orvostudomány inkább hitte az efelé betegségeket, mint lepra, pestis, tüdőgyulladás valamiféle démoni átoknak, mint baktériumok, illetve vírusok által okozott betegségeknek.

Érdekes leletre bukkant a tudósok egy csapata, akik a rég múlt orvosi technikákat tanulmányozzák. Egy olyan receptre, amely állítólag gyógyítani képes jó néhány baktériumos megbetegedést, mint amilyen például a Staphylococcus aureus, ami okozhat furunkulust (gennyes, fájdalmas kellés),  meningitiszt, és számos más veszélyes betegséget.

desktop-1493390103

A baktériumokkal azért vannak nehéz helyzetben a gyógyszeriparban, ugyanis eme kórokozók egy idő után rezisztenssé válnak a hatóanyagok ellen, más szóval megtanulnak védekezni a gyógyszerek ellen.

A talált recept érdekessége az, hogy állítólag a kórokozók nem képesek megtanulni a védekezési mechanizmus ez ellen a gyógykészítmény ellen.  Ezért áttörő lehetőséget jelent a felfedezés az orvostudományban.

desktop-1493389297

A tudósok jelenleg további kutatásokat végeznek a könyvön, remélve hogy még több érdekes gyógykészítményt fedezhetnek fel a segítségével.

 

 

forrás: trueway.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top