Kezdőoldal / Életmód / Milyen szörnyet találtak orosz kutatók az Északi-sarkon?
Milyen szörnyet találtak orosz kutatók az Északi-sarkon?

Milyen szörnyet találtak orosz kutatók az Északi-sarkon?

Nemrég az orosz sajtóban olyan szenzációs hírek jelentek meg, hogy az Orosz Tudományos Akadémia távol-keleti részlegének kutatói gigantikus méretekkel rendelkező, mindeddig ismeretlen lényt találtak.

A Klaveszin-1R pilóta nélküli tengeralattjáró szokatlan mozgást észlelt 1,5 kilométer mélyen, a fenék objektumainak megfigyelése során. Először úgy gondolták a kutatók, hogy a szerkezet egy hatalmas halrajt észlelt, de tévedtek. Az ismeretlen objektum egy hatalmas méretű lény, mely pár pillanattal később megtámadta a víz alatti szerkezetet és rángatni kezdte.

Amikor a Klaveszin-1R-t a felszínre hozták, a kutatók több horpadást és karcolást fedeztek föl a testén. Milyen lény hagyhatta ezeket a nyomokat, és miért támadta meg a szerkezetet? A választ keresve az Oroszország Hangja Dmitrij Iszonkin zoológushoz fordult:

590363_70188833

Én óvatos lennék az ilyen hírekkel. Mindenféle bizonyíték nélkül, amit a kutatók fel tudnának mutatni, csupán üres, tárgytalan beszélgetést tudunk folytatni.

Valóban, merre vannak a szerkezet felületén keletkezett sérülésekről készült képek és a videofelvétel az ismeretlen tengeri lényről? Elvégre a Klaveszin-1R akkor is szerezhette sérüléseit, amikor mondjuk egy fenéken lévő objektummal ütközött. Dmitrij Iszonkin elmondta:

A „szenzációs” hírek felröppenése után arról, hogy orosz kutatók hatalmas lényt találtak az Északi-sarkon, különböző kiadványok egymást túlharsogva fokozták a témát. Ugyanakkor nem tudni, tett e hivatalos bejelentést Leonyid Naumov, a Tudományos Akadémia távol-keleti részlegének tengeri technológiákkal foglalkozó intézetének igazgatója?

A közlések szerint a JEVROSZMI hírprojekt volt az elsődleges forrása ennek a hírnek. Egy rövid közlemény jelent meg arról, hogy Leonyid Naumov beszámolt a Klaveszin-1R „sarkvidéki” balesetéről. Ezután az összes hírügynökség egymást túlharsogva kezdte e „beszámolót” idézni. Van-e jelentősége ennek, avagy ez csak a soron következő kacsa?

northpole

Dmitrij Iszonkin biztos benne, amennyiben ez megtörtént, akkor a szerkezeten, a sérülések helyén a támadó lény szöveteinek darabjaira, vagy, amennyiben egy víz alatti szikláról van szó, akkor annak szervtelen darabjaira kellene, hogy bukkanjanak:

Nem zárhatjuk ki, hogy az Északi-sark mély vizeiben új életformára bukkanjunk. Ez teljes mértékben lehetséges. Azonban komoly bizonyítékokra van szükségünk. Egyelőre korai hivatalos bejelentéseket tenni.

Hogy valójában mi történt és kire, mire bukkantak az orosz kutatók, egyelőre nem tudni. Ugyanakkor reméljük, hogy valóban egy új faj felfedezésének küszöbén állunk.

forrás: paranormal.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top