Kezdőoldal / Egyéb / Mit is látunk a tükörben?
Mit is látunk a tükörben?

Mit is látunk a tükörben?

Néha előfordul, hogy félek, amikor a tükörbe kell néznem. Sokunkban ez a félelem teljes mértékben mélyről fakad. Mi van, hogyha egy szellemet, egy démont vagy valami furcsát látunk, ami mögénk bújt? Honnan is ered ez a furcsa félelem?

Számos horrorfilmben láthatunk már tükrös jeleneteket. Sokszor nem odaillő jelenések bukkannak fel benne, esetleg gyilkosok vagy a saját tükörképünk akar ártani nekünk.
Az ókori kínaiak úgy gondolták, hogy minden tükör mögött egy alternatív világ rejlik, amelyben hihetetlen lények tanyáznak. A tükrök valamikor nyitott átjárók voltak, azonban Huangdi vezér idején lezáródtak.

ghost-girl-in-mirror

Más kultúrák úgy gondolják, hogy a tükrökkel lehetséges csapdába ejteni a lelkeket. A szerb-horvát kultúrában a tükröt sokszor a halottal temetik, hogy ne vándoroljon a lelke a Földön. Sok helyen letakarják a tükröket, amikor alszanak vagy betegségben szenvednek.

ghost in mirror

Sok esetben a kísértetjárást is okozhatják, amikor is egy megrekedt szellemet egy tükörben cipelnek új lakhelyére. Ebayen árvereznek el kísértetek által megszállt tükröket, hogyha valaki érdeklődik ilyesmi iránt:) Az oldalon megtekinthető.
Emellett ismeretes még Bloody Mary legendája is. De még számos történetet tudhatunk tükrökkel kapcsolatos, esetleg vannak valakinek tapasztalatai?

forrás: bizzariummagazin

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top