Kezdőoldal / Egyéb / Sokkolta a doktort, mikor a nő elmondta: rinocérosz szülte
Sokkolta a doktort, mikor a nő elmondta: rinocérosz szülte

Sokkolta a doktort, mikor a nő elmondta: rinocérosz szülte

Hihetetlen világban él az a brit asszony, akinek meggyőződése, hogy anyja egy orrszarvú, apja egy üveg és kisfia egy béka. A nő súlyos arcvakságban szenved, amitől világa még egy kisgyermekénél is színesebb.

A 26 éves Kathryn Hewardine gyerekkorától prozopagnóziától, azaz arcvakságtól szenved. Bár a betegség igen gyakori, ötven emberből egy biztosan nehezen ismeri fel az embereket, Hewardine állapota olyan súlyos, hogy még az orvosokat is meglepte – írja a The Sun.

A fiatal nő elmondása szerint úgy nőtt fel, hogy édesapja feje helyén egy üveget látott, anyja egy rinocéroszra emlékeztette, nagymamája pedig egy aranyos koala volt. – Mindig tudtam, hogy más vagyok, mint a többi gyerek, de mivel nekem ez volt a normális, sokáig nem foglalkoztam vele – meséli az egygyermekes anya.


81622

A család, ahogy Hewardine látta

Végül egy egyszerű szemvizsgálaton derült ki számára, hogy kezelhető az állapota. Az optikus döbbenten hallgatta, mikor a nő elmondta, milyennek látja a világot. Ezt követően az orvos vizsgálatokat rendelt el és hamar fény derült az arcvakságra. A szemész egy különleges szemüveget írt fel Hewardine-nek, így az asszony végre életében először láthatta a világ igazi arcát.

– Elképesztő volt. Először láttam, hogy nem vagyok olyan csúnya, mint hittem, és a kisfiam vonásait is végre láthattam. Az előtt olyan volt nekem az arca, mint egy helyes kis béka. Az embereket, meg a családom tagjait legikább öltözködésükről, mozgásukról és hangjukról ismertem fel. Hihetelenül hálás vagyok az optikusnak, aki megváltoztatta az életemet – mondta a nő a riportereknek.
forrás: borsonline.hu


Ez is érdekelhet még:

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top