Kezdőoldal / Érdekesség / Szex a középkorban [18+]
Szex a középkorban [18+]

Szex a középkorban [18+]

Íme 10 dolog, amit biztosan nem tudtál a középkori emberek szexuális életéről:

1. Mindent a szemnek, semmit a kéznek!

Bizony ez még olyan idő volt, ahol meg kellett hódítani a kiszemelt hölgyeményt. Sokszor hosszú évekig udvaroltak a férfiak szívük választottjának, és az udvarlás ideje alatt semmiféle testi kontakt nem történhetett. Manapság van még ilyen?

boccaccio-emilia-in-the-rose-garden-wikipedia

2. Megcsalás?

Bizony ebben a korban a házasságtörést és a házasság előtti szexuális életet még szigorúan büntették. Egyetlen módja a bűnmentes életnek a cölibátus volt. Ezt is csak gyermeknemzés miatt szakíthatták félbe. És hogy mi várt azokra, akik bűnt követtek el? Több éves vezeklés, de a halálbüntetés sem volt kizárva.

3. A Káma Szútra ki van zárva!

Annó tilos volt, de még meg is büntették azokat, akik a normáltól eltérő módon szexeltek. Hogy mi is volt akkor a normál póz? Természetesen a jó öreg misszionárus póz. Bűnnek számított, ha esetleg a nő kívánt felül lenni, mert ez a nemi szerepek felcserélődéséhez vezethet. Természetesen ebből következik, hogy az anális és az orális élvezetek gyakorlását sem díjazták különösképpen, hiszen ezeket kizárólag az öröm kedvéért végezték, és ez TILOS volt.

4. Mi a helyzet a homoszexualitással?

A homoszexualitás éppolyan bűnnek számított, mint a házasságtörés vagy a házasság előtti szex. Ebben az időben született a szodómia kifejezés,  ami az egyedüli és a közös maszturbálást, a közösülést, valamint az anális közösülést foglalta magába. Egyszóval mindent, ami a homoszexuálisok életébe beletartozott (volna).

Mindenki, aki ezeket a tevékenységeket űzte, halállal büntették, akár a legdurvább módon is: megcsonkították, elégették, felakasztották vagy épp halálra éheztették a vétkezőket.

5.  Mutasd a ruhád, megmondom, mekkora!

Ma is egy csomó legenda terjeng arról, hogy a férfiak orrának mérete vagy a hüvelyk- és a mutatóujj közötti távolság megmutatja mekkora is az akkora. Ez bizony régen sem volt másképp. Egy táskához, erszényhez hasonlító dolgot viseltek elöl, a nadrágjukhoz erősítve, aminek hétköznapi funkciója nem volt, de a fantáziának annál többet súgott. Minél nagyobb csomaggal rendelkezett az illető, annál nagyobb volt a benne levő szerszám.

giorgione-adoration-of-the-kings-wikipedia-reszlet

 6. A kezdetleges vibrátor

Ugyebár azt már említettük, hogy örömteli szex bűnnek számított ebben az időben. De már ebben a korban is volt ám vibrátor, természetesen használatát bűntették. Ha valaki bűnbe esett, annak bizony 5 éve bánta az életéből. Arról sajnos nem sokat tudni, miből is készültek ekkor a vibrátorok, de biztosan nem hasonlítanak mai, műanyag társaikhoz.

7. Szüzesség újratöltve

Manapság is még őrizni való dolognak számít a szüzesség, régen viszont újra szűzzé válhattak a nők. Ha egy nő elvesztette szüzességét és még gyermeket is szült, az egyház lehetővé tette neki, hogy bűnei meggyónásával vezekeljen, és megbocsájtást nyerjen. Ez után a nők életük hátralevő éltük részét zárdában töltötték.

8. Örömlány a szükséges örömért

Az egyház szerint az örömlányok ún. “szükséges rosszak” voltak. Minden városban működött egy bordélyház. Természetesen az itt dolgozó hölgyek a társadalom szemében rossz fényben voltak feltüntetve.

9. Óvszer – Béta verzió

Ebben az időben főként a betegségek megelőzésére használták a férfi fogamzásgátló módszert. Kezdetekben állati bélből készültek, később “modernizálták” a technológiát, és vászonból állították elő.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

10. Merevedési gondok?

Ha egy férfi merevedési gondokkal küzdött, akkor jöttek a falu asszonyai. Az egyház segítségével titkos, női csoportot szerveztek, hogy kivizsgálják, mi lehet a probléma. Ha nem találtak megoldást, akkor a párt szétválasztották.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Forrás: Google

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top