Kezdőoldal / Egyéb / Valóban léteznek űrlények?
Valóban léteznek űrlények?

Valóban léteznek űrlények?

0 Nagykanizsa – Dr. Almár Iván, a magyar csillagászat és űrkutatás nagy öregje már nagyon várja, hogy végre bizonyítékok is alátámasszák: a Földön kívül is van élet. Az eddig ismert ufó-jelenségek ugyanis szerinte nem igazolják az űrlények létét.

Dr. Almár Iván a hetvenes évek második felétől foglalkozik a SETI-vel, az angol mozaikszó magyarra fordítva a Földön kívüli intelligencia keresését jelenti. 1986-ban társelnökévé választotta a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia 1966 óta működő SETI-bizottsága is. Az űrkutató-csillagász a minap a Halis István Városi Könyvtárban Rajnai Miklós meghívásának tett eleget, előadásában pedig azt a kérdést boncolgatta: vajon Földünk kivétel-e az élettelen Univerzumban?

 – Komoly tudományos probléma, hogy miért is különbözik ennyire a mi Földünk mindattól, amit a csillagászat az elmúlt évtizedekben feltárt – kezdte Dr. Almár Iván. – Ugyanis semmi hasonlóra nem találtunk példát eddig, sem életre, sem intelligenciára, ezért aztán nagyon érdekes a kérdés: vajon mi az oka ennek? nyleg ennyire különleges a bolygónk? Ha igen, akkor miért? Ezek azok a problémák, amelyek már régóta foglalkoztatnak. Kutatásaim során arra a következtetésre jutottam, hogy bizony, nem ártana alapfogalmainkat újragondolni, újrafogalmazni a kérdéseinket, hogy mit keresünk, mit keressünk egyáltalán?

Dr. Almár Iván hozzátette: ezt azért érdemes megtennünk, mert döbbenetes gyorsasággal bővülnek ismereteink. Példaként említette, hogy éppen a napokban fedeztek fel egy új, Naprendszerünkön kívüli bolygót, amely körülbelül kétszer akkora, mint a Föld. Ez az egyik legkisebb az eddig megtalált 350 közül, s körülbelül húsz fényévnyire kering egy törpecsillag körül. Ugyanebben a naprendszerben találtak egy, a Földnél hétszer nagyobb bolygót is, amely abban a sávban kering a csillag körül, ahol a hőmérséklet nulla és száz fok közötti. Elképzelhető hát, hogy van víz a felszínén.

bolygó

– Ez az első ilyen rendszer, amit felfedeztek, s habár jelentéktelen csillagról van szó, de bizonyosan nem az utolsó – mondta. – Várhatóan több ilyent találnak még, s alaposabb kutatások után sok minden kiderülhet. Talán az is, hogy nem vagyunk egyedül, amiben biztos vagyok, mert véleményem szerint Földünk egy teljesen átlagos bolygó. Semmi olyan egyedit nem találunk rajta, ami kitüntetné, s indokolná az élet kizárólagosságát. Ennél fogva kell, hogy legyen még bolygó rajtunk kívül, ahol van élet. Közvetlen bizonyítékaink azonban erre máig nincsenek. Mint ahogy az ufók létezésével kapcsolatban sem rendelkezünk cáfolhatatlan bizonyítékkal.

Dr. Almár Iván kérdésünkre elmondta: számára az emlékezetes roswelli eset sem bír bizonyító erővel. 1947-ben egy ismeretlen repülő tárgy zuhant le az amerikai település külterületén, s a roncsok közt több emberszabású, furcsa, szürke lényt találtak. Egyikük boncolásáról filmfelvétel is készült. Elterjedt, hogy űrlakók gépe csapódott a földbe. A szakember azonban a történtek kapcsán úgy véli, az ügyet jelentős ködösítés jellemezte úgy az amerikai kormány, mint a fegyveres erők részéről. Kijelentette: személy szerint ennek ellenére sem hiszi, hogy a történteknek lenne köze a földönkívüliekhez.
Dr. Almár Iván matematika-fizika szakos tanári diplomát szerzett. 1982-1992 között a Csillagászati Kutatótézet igazgatóhelyettese. A Nemzetközi Asztronautikai Szövetség alelnöke (1982-85), az MTA Csillagászati Bizottság elnöke (1980-90). 2001-ig a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia SETI-bizottsága társelnöke.

forrás: zaol.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top