A banánnak igencsak nehéz ellenállni, hiszen finom, édeskés, tápláló és könnyen beszerezhető gyümölcs. Azonban mielőtt bevásárolnánk, érdemes utánajárni, hogy melyik is az a példány, ami a legegészségesebb.
A teljesen érett banán olyan anyagot tartalmaz, mely segít a rák elleni harcban, megakadályozza a káros sejtek szaporodását. Minél több barna folt van a banánon, annál jobb hatással van az egészségre.
Japánban igencsak közkedvelt gyümölcs a banán, egy tanulmányban kimutatták, hogy az érett példány erős rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A banán erősíti az immunrendszert, így arra a következtetésre jutottak, hogy a súlyos betegségek elkerülése érdekében érdemes minél többet fogyasztani belőle.
Ahogy érik a banán, nő az antioxidáns szintje és hatása is sokszorozódik. Japán tudósok azt is kimutatták, hogy más gyümölcsöknél – mint például a szőlő, alma, datolya, dinnye – is érdemesebb a kicsit érettebb példányokat választani. Az érettebb banán például növeli a fehérvérsejtek termelődését, és fokozza az immunitást. Napi két banán rendszeres fogyasztásával szinte bármilyen betegség kialakulását legyőzhetjük.
A sötét foltokat tartalmazó banán nyolcszor egészségesebb, mint a sárgás-zöldes színű társa. Azonban az érett banánt is hűtőszekrényben kell tárolni, ne hagyjuk, hogy túlságosan barnává váljon.
forrás: holgyliget.hu