A banánnak igencsak nehéz ellenállni, hiszen finom, édeskés, tápláló és könnyen beszerezhető gyümölcs. Azonban mielőtt bevásárolnánk, érdemes utánajárni, hogy melyik is az a példány, ami a legegészségesebb.
A teljesen érett banán olyan anyagot tartalmaz, mely segít a rák elleni harcban, megakadályozza a káros sejtek szaporodását. Minél több barna folt van a banánon, annál jobb hatással van az egészségre.
Japánban igencsak közkedvelt gyümölcs a banán, egy tanulmányban kimutatták, hogy az érett példány erős rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A banán erősíti az immunrendszert, így arra a következtetésre jutottak, hogy a súlyos betegségek elkerülése érdekében érdemes minél többet fogyasztani belőle.
Ahogy érik a banán, nő az antioxidáns szintje és hatása is sokszorozódik. Japán tudósok azt is kimutatták, hogy más gyümölcsöknél – mint például a szőlő, alma, datolya, dinnye – is érdemesebb a kicsit érettebb példányokat választani. Az érettebb banán például növeli a fehérvérsejtek termelődését, és fokozza az immunitást. Napi két banán rendszeres fogyasztásával szinte bármilyen betegség kialakulását legyőzhetjük.
A sötét foltokat tartalmazó banán nyolcszor egészségesebb, mint a sárgás-zöldes színű társa. Azonban az érett banánt is hűtőszekrényben kell tárolni, ne hagyjuk, hogy túlságosan barnává váljon.
forrás: holgyliget.hu
Tudomány, földönkívüliek, ufo, szellemek, történetek, hihetetlen, hírek, érdekes képek, ijesztő képek, paranormális jelenségek, érdekes történetek, ijesztő történetek, hihetetlen hírek, magazin Tudomány, földönkívüliek, ufo, szellemek, történetek, hihetetlen, hírek, érdekes képek, ijesztő képek, paranormális jelenségek, érdekes történetek, ijesztő történetek, magazin, hihetetlen, hihetetlen hírek