Google elkezdte törölni inaktív felhasználói fiókjait: Erre figyelj, hogy megőrizhesd adataidat

A Google 2023 májusában frissítette felhasználói szabályzatát, amely szerint törölheti azokat a fiókokat, amelyekhez két évig nem léptek be. Az új irányelv a Gmail, YouTube, Google Drive, Naptár és Google Fotók felhasználói fiókokat egyaránt érinti, és célja a biztonság növelése, hiszen az inaktív fiókok sérülékenyebbek a támadásokkal szemben. A fiókok tulajdonosai több figyelmeztetést is kapnak a Google-től a törlés előtt, de ha nem lépnek be, akkor a fiók minden adata, tartalma véglegesen törlődik.