Kezdőoldal / Érdekesség / 10 hátborzongató történet tragikus helyszínekről
10 hátborzongató történet tragikus helyszínekről

10 hátborzongató történet tragikus helyszínekről

Szellemek, rejtélyes halálesetek, sikító épület, megmagyarázhatatlan hangok és még jó pár fura eset, amire nincs épeszű magyarázat.

 

A katasztrófák és tragédiák mindig borzalmasak, mégis lenyűgöznek minket, éppen borzalmasságukkal. A legizgalmasabb, ha egy csepp misztikummal is vegyülnek, vagy úgy tűnik, hogy folytatódnak az áldozatok halála után is.

Az alábbiakban tíz hátborzongató történetről olvashatsz.

10. A Queen Mary

2011 decemberében Kelly Ryann Dorrel 23 métert zuhant a Queen Mary fedélzetéről a jeges vízbe. A barátja reménytelenül próbálta elkapni a kezét és tartani. Miután a lány lezuhant, a fiú utána vetette magát, hogy megmentse, de a lány kicsivel később meghalt a kórházban. Ezt megelőzően legalább 49 másik ember vesztette az életét ezen a hajón.

10-queen-mary

Sok-sok évvel az eset előtt legalább 200 ember halt meg a személyzetből a Queen Mary-n a 2. világháborúban, így nem csoda, hogy a hajóról azt tartják, hogy rengeteg szellem járja. A hajón dolgozó egyik női csapos úgy gondolja, hogy ez az egyik leginkább kísértetjárta hely Amerikában.

Egyszer egy ott vendégeskedő idős hölgy a csapos mellé mutatott, azt állítva, hogy egy szellem áll mellette.

 

9. One World Trade Center

Az új 1 World Trade Center most ott áll, ahol korábban a hat épület állt. Akárhányszor erősebb szél fúj, egy kísértetiesen síró hangot lehet hallani, ami visszhangzik a szerkezetből. Sokak szerint ez azoknak a hangja, akik életüket vesztették az ottani tragédiában. Néhány tanú szerint az egész olyan, mintha egy kórus lenne a falakban, mások szerint olyan, mintha túlvilági lelkek suttogása lenne. A tudósok azt állítják, hogy valóban csak a szelet lehet hallani, de erről nem mindenkit tudnak meggyőzni.

Videó: a kísérteties hang az új WTC-nél

 

8. Thaiföld

A 2004-es cunami, ami elpusztított sok falut és megölt több száz ezer embert, óriási pusztítást és kétségbeesést hagyott maga után. Azóta rengeteg szellem-sztorit gyártanak vele kapcsolatban.

Egy Led nevű taxisofőr egyszer arról számolt be, hogy 2005 egyik estéjén hét kísérteties személyt vett fel, akikkel megállapodott az árban és az úticélban (a Kata Beach-re kellett menniük), majd kicsivel később, mikor hátranézett, azt látta, hogy üres a kocsi. Led ezután munkát váltott, mert nem mert többé éjszaka vezetni. Egy biztonsági őr is felmondott, mivel nem bírta elviselni a hotelben korábban meghalt idős külföldi nő sikolyát.

A leghátborzongatóbb mégis az a család, akiknél folyamatosan, éjjel-nappal csöngött a telefon, és mikor felvették, az elhunyt családtagjaik és barátaik hangját hallották, ahogy könyörögnek, hogy mentsék meg őket a krematóriumtól.

 

7. Japán

2011-ben szökőár kíséretében Japán történetének legnagyobb földrengése csapott le. Ezrek vesztették életüket. Még évekkel később is mosott ki törmeléket a víz az észak-amerikai partokon. Ez a földrengés még a bolygónkat is elmozdította a tengelye körül.

A hatalmas tragédiát követően a túlélők beszámoltak róla, hogy látják a halottakat felbukkanni a házaiknál.

 

Mások azt állítják, hogy arcokat látnak visszanézni rájuk a pocsolyákból. Sokan ördögűzőkhöz fordultak.

Pszichiáterek szerint ez az egész csak a poszttraumás szindróma miatt van, így próbálják meg feldolgozni a gyászt és a veszteséget az emberek. A magyarázat ellenére is sokan jelezték később is, hogy szellemeket látnak, fej, kar és lábak nélkül. Mások megmagyarázhatatlan hideget éreznek a házukban néha, vagy éppen azt állítják átsuhan rajtuk valami, míg az ágyukban fekszenek.

6. Pearl Harbor

A Hawaii-n található emlékhely évente ezreket vonz: a látogatók kíváncsiak a helyszínre, ahol annyian vesztették életüket az 1941-es Japán támadásban. 2011-ben egy látogató, Susan De Vanny számos tájképet készített itt, majd mikor visszaért a szállodába és elkezdte nézegetni a képeket, egyszer csak felhördült a sokktól. Az egyik képen ugyanis egy arc nézett rá, amiben ő egy fiatal matróz szomorú arcát vélte felfedezni. De Vanny úgy hiszi: egy olyan tengerész nézett vissza rá, aki életét vesztette a robbanásban, és a túlvilágról próbált üzenni.

hawaii

5. Ten Bells Pub

Mary Kelly 1888-ban, egy átmulatott éjszaka után, kora reggel hagyta el a Ten Bells Pub-ot. Ekkor még nem is sejtette, hogy ő lesz hasfelmetsző Jack utolsó áldozata. Mary testét másnap találták meg teljesen szétroncsolva, a pubbal szemközti oldalon.

Mégis csak az 1990-es években kezdődtek kísérteties dolgok kezdődni a kocsma körül. A személyzet egyszer látott egy férfit, aki viktoriánus ruhába volt öltözve, sőt néhányan arra keltek, hogy az idős férfi befekszik melléjük az ágyba. Azt mondják a szellem nem más, mint Hasfelmetsző Jack.

4. Első világháborús lövészárkok

1917 áprilisában Will Bird tizedes és két katona megpróbált a lövészárkok közelében aludni. Hajnal előtt Bird érezte, hogy egy meleg kéz rázza meg őt. Arra számított, hogy a két katona közül lesz az egyik, aki egy üzenet miatt kelti fel, szóval

azonnal kinyitotta a szemét, de nem mást látott, mint saját bátyját, akit két évvel korábban öltek meg Franciaországban.

 

A testvére nem beszélt, csak bámult rá. Kicsit később a jelenés elindult és jelezte Birdnek, hogy kövesse. A férfi nem habozott, azonnal követte testvérét, aki után addig ment, míg szem elől nem vesztette. Miután újra átélte testvére elvesztését, összeomlott és órákig csak feküdt a földön.

Amikor végül visszaért a bunkeréhez, látta, hogy felrobbantották, és mindenki, aki ott volt, meghalt. Később Bird beszámolójában állította, hogy saját bátyja mentette meg az életét.

4a-vimy-ridge-tragedy

3. Auschwitz

A lengyelországi Auschwitz egy náci haláltábor volt, ahol több millió embert öltek meg gázkamrákban. Rengeteg turista, akik ellátogattak ide, számolt be egy megmagyarázhatatlan szomorú hangulatról és félelemérzetről. Néhányan még olyan érzésekről is beszámoltak, mintha kezek kapaszkodnának beléjük. Állítólag a madarak sem repülnek be a tábor területére, de ha mégis megesik, akkor végig hangtalanok maradnak.

A szellemekkel foglalkozó szakértők az áldozatok és családjaik tiszteletben tartása miatt sosem folytattak hivatalos vizsgálatokat paranormális tevékenységgel kapcsolatban.

aus

2. Pompeii

Mikor Kr. u. 79-ben kitört a Vezúv, teljesen elpusztította Pompeii városát. Egy tévés interjúban Josh Gates, a Pompeii romoknál dolgozó éjjeli őr azt állította, hogy sikolyokat hall, miközben éjjel dolgozik. A forgatócsoport egyik tagja úgy érezte: majd megfagy benne a vér, mikor forgatás közben futó lépteket hallott maga mögött.

Más ott dolgozók is jelentették, hogy hátborzongató sikolyokat és üvöltéseket hallanak az éjjeli, üres utcákról, vagy éppen nyöszörgést Ízisz templomából.

pompeii

1. Gettysburg

Az amerikai polgárháború idején a gettysburgi csata volt a legnagyobb a harcok között. Csak 3 napig tartott, mégis közel 10 ezer katona életébe került.

Az egyetlen civil áldozat Jennie Wade volt, aki egy, a fogadója falán keresztülrepülő, eltévedt golyó miatt halt meg. Úgy tűnik, Jennie szelleme örökké nyughatatlan maradt. Sőt, a fogadó személyzete és vendégei azt állítják: szokták látni Jennie nővérét, Sarah-t kenyérsütés közben a konyhában. Mások felismerni vélték Sarah jellegzetes parfümjének illatát a házban.

Az ottaniak azt állítják, legalább 14 szellem járkál Gettysburgben.

A fogadó egyik vendége azt látta, hogy vér folyik le a fürdőszoba faláról.

 

Állítólag egy konföderációs katona halt meg a tetőtérben, és miután összeesett, elvérzett a földön, ami a falon keresztül az alatta lévő fürdőszobába folyt.

Ha téged is kirázott a hideg, oszd meg a cikket!

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

 

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top