Kezdőoldal / Egyéb / 11 megdöbbentő eset, amikor megjósolták a jövőt a Simpson családban
11 megdöbbentő eset, amikor megjósolták a jövőt a Simpson családban

11 megdöbbentő eset, amikor megjósolták a jövőt a Simpson családban

Különösen aktuális, lévén, hogy Trump elnökségét már 2000-ben megjósolták.

A hazánkban is népszerű Simpson család alkotói 16 évvel ezelőtt az animáció egyik részében megjövendölték, hogy Donald Trump egy napon majd az Egyesült Államok elnöke lesz.

Nem ez volt azonban az egyetlen alkalom, amikor eltaláltak valamit, ami később valóban bekövetkezett. A sorozat 25 évig ment, így elkerülhetetlen volt, hogy néhány kitalált történet valósággá váljon,

azonban néhány esemény már szinte ijesztő módon alakult úgy a való életben, ahogyan az alkotók elképzelték.

Az 1989-ben induló sorozat legfurcsább jóslataiból szedett össze egy csokorra valót a This is Insider.

11. Meghibásodott szavazógépek, 20. évad, 4. rész

simpson szavazogep

2008-ban a sorozat egyik részében Homer Simpson Barack Obamára próbált éppen szavazni a választásokon, azonban a meghibásodott gép megváltoztatta a szavazatát.

4 évvel később Pennsylvaniában tényleg ki kellett cserélni egy tönkrement szavazógépet, ami a Barack Obamára leadott szavazatokat folyamatosan Mitt Romney javára írta.

10. A paradihány feltalálása, 11. évad, 5. rész

tomacco

1999-ben Homer nukleáris energia felhasználásával elkészítette a paradicsom és a dohány keresztezését, a paradihányt. Az ötlet annyira megtetszett a sorozat egyik rajongójának, Rob Baurnak, hogy 2003-ban dohánygyökér és paradicsomszár keresztezésével létrehozta a növényt. Az alkotók ezen annyira meghatódtak, hogy meghívták Baurt a kulisszák mögé és együtt fogyasztották el a paradihányt.

9. Ebola-járvány, 9. évad, 3. rész

ebola simpsons

Sokak szerint a Simpson család 17 évvel előbb megjósolta az Ebola-járvány kitörését. Marge ebben a részben azt ajánlotta a beteg Bartnak, olvassa el a „Kíváncsi George és az Ebola-vírus” című könyvet. A 90-es években még nem volt igazán ismert a vírus, évekkel később azonban minden híroldalon elsőként szerepelt.

Az Ebola-vírust, ami mostanában szedte legtöbb áldozatát, 1976 fedezték fel, azonban 1995-ben 254 halálos áldozata volt a Kongói Demokratikus Köztársaságban, 2000-ben Ugandában pedig 224.

8. A Higgs-bozon képlet felfedezése, 10. évad, 2. rész

higgsbozon simpsons

„Az örökzöld terasz varázslója” című részbe Homer Simpson feltaláló lesz, akit az egyik jelenetben egy táblára írt, kifejezetten nehéz képlet előterében mutatnak. Simon Sigh szerint, aki „ A Simpson család és matematikai titkaik” című könyv szerzője, a képlet a Higgs-boson részecskét jósolja meg. Ezt 1964 először Prof. Peter Higgs és további öt fizikus jövendölte meg, de csak 2013-ban sikerült tudósoknak bizonyítaniuk a részecske létezését.

7. A „The Shard” nevű londoni felhőkarcoló megemlítése, 6. évad, 19. rész

the shard

A Lisa esküvője című részben 1995-ben Lisa Londonba látogat, ahol a Tower-híd mögött látszik egy épület, ami kísértetiesen hasonlít a The Shardhoz, ráadásul jó helyen is mutatja.

A baj csak az, hogy az épületet 2009-ben kezdték el építeni, 14 évvel később.

 

6. Robot könyvtárosok, 6. évad, 19. rész

Szintén a Lisa esküvője részben láthatjátok, hogy a Simpson-univerzumban a hús-vér könyvtárosokat robotok helyettesítik. 20 évvel később az Aberystwyth Egyetem robotisztika szakos hallgatói elkészítették a lépegető robot első prototípusát, Szingapúrban pedig tesztelik már a robot könyvtárosokat.

5. Lóhús botrány, 5. évad, 19. rész

lohus simpsons

1994-ben a menzán Doris, a konyhásnéni válogatott lódarabokat használt fel a diákok ebédjének elkészítéséhez a springfieldi iskolában. 9 évvel később az írországi élelmiszerbiztonsági hivatal lovak DNS-t találta meg a boltokban vett marhaburgerek és készételek több mint harmadában, sertéshúst pedig 85%-ban.

4. Siegfried és Roy tigristámadása, 5. évad, 10. rész

tigris simpsons

1993-ban az egyik részben az alkotók a Siegfried&Roy elnevezésű duót parodizálták ki, amikor is egy betanított fehér tigris csúnyán megtámadja őket, miközben éppen fellépnek a kaszinóban. 2003-ban Roy Hornt tényleg megtámadta az egyik fehér tigrisük fellépés közben. A férfi túlélte a támadást, de súlyos sérülésekkel.

3. Levél a Beatles-től, 2. évad, 18. rész

ringo starr beatles

Ebben az 1991-es epizódban a Beatles sztárja, Ringo Star szorgalmasan válaszolja meg a rajongóktól évtizedekkel korábban kapott leveleket. 2013 szeptemberében két Essexben élő Beatles-rajongó pedig választ kapott Paul McCartney-tól egy 50 évvel korábban írt levelükre, amit még a bandának írtak.

A leveleket egy londoni színházba küldték, ahol a banda elvileg aznap este fellépett, azonban évekkel később egy történész találta meg őket egy garázsvásáron. 2013-ban a BBC műsorában kapták vissza a rajongók a leveleiket, és a választ McCartney-tól.

2. Michelangelo Dávidjának cenzúrázása, 2. évad, 9. rész

david szobor simpsons

Az 1990-es Frinci, Franci és Marge című részben a springfieldiek Michelangelo híres Dávid-szobra ellen tüntetnek, amit a helyi múzeumban állítanak ki, az alkotást ugyanis meztelensége miatt obszcénnek találják.

2016-ban valóra vált a cenzúra, oroszok azért kampányoltak Szentpéterváron, hogy letakarják a reneszánsz szobor másolatát a városban.

1. Háromszemű hal, 2. évad, 4. rész

haromszemu hal

Bart a helyi újságok címlapjára kerül, amikor háromszemű halat fog ki az erőmű melletti folyóból. Egy évtizeddel később Argentína egyik víztározójában tényleg találtak egy háromszemű halat. Érdekesség, hogy a víztározóba egy erőműből került a víz.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top