Kezdőoldal / Érdekesség / 12 zseniális találmány, amit nők találtak ki
12 zseniális találmány, amit nők találtak ki

12 zseniális találmány, amit nők találtak ki

http://static.marquardmedia.hu/data/cgaleria/107/107127.w.jpg

Josephine Cochrane – mosogatógép
Bár a tehetős Josephine Cochrane feltehetőleg egyetlen tányért sem mosott el életében, megelégelte, hogy fogadásai után a személyzet folyton összetörte a tányérokat és újat kellett belőlük venni. Kifejlesztett hát egy biztonságos mosogatógépet, mely nagy sikert aratott az 1893-as chicagói világkiállításon és eladott belőle éttermeknek, illetve szállodáknak.
Telkes Mária - kizárólag napenergiával működő házA magyar származású, amerikai tudós, a napenergiakutatás úttörője. De feltalált egy mobil, napenergiával működő tengervíz-sótalanító berendezést, melyet az amerikai katonaság használt a második világháborúban.
Telkes Mária – kizárólag napenergiával működő ház
A magyar származású, amerikai tudós, a napenergiakutatás úttörője. De feltalált egy mobil, napenergiával működő tengervíz-sótalanító berendezést, melyet az amerikai katonaság használt a második világháborúban.
Mary Anderson - ablaktörlőSikeres ingatlanfejlesztőként épp a villamoson utazott, amikor feltűnt neki, hogy a vezető alig lát ki a szélvédőn a hótól. Hazament és kifejlesztett rá egy egyszerű, automata szerkezetet, mely lehetővé tette, hogy anélkül tisztítsuk meg az üveget, hogy ki kellene szállnunk a járműből. Sajnos azonban mindenhol visszautasították az ötletét, és az első autógyár két évvel azután vezette be a szabványt, miután lejárt a szabadalma, így Mary Anderson soha nem látott pénzt az ötletéből.
Mary Anderson – ablaktörlő
Sikeres ingatlanfejlesztőként épp a villamoson utazott, amikor feltűnt neki, hogy a vezető alig lát ki a szélvédőn a hótól. Hazament és kifejlesztett rá egy egyszerű, automata szerkezetet, mely lehetővé tette, hogy anélkül tisztítsuk meg az üveget, hogy ki kellene szállnunk a járműből. Sajnos azonban mindenhol visszautasították az ötletét, és az első autógyár két évvel azután vezette be a szabványt, miután lejárt a szabadalma, így Mary Anderson soha nem látott pénzt az ötletéből.
Hedi Lamarr - egyidejű frekvenciaváltás, a bluetooth alapjaAz osztrák származású színésznő-feltaláló zongorista szomszédjával közösen találta ki az egyidejű frekvenciaváltást a második világháború idején,  a torpedók rádióirányításának problémájára. Később ez a technológia lett az alapja a máig használt bluetooth-nak.
Hedi Lamarr – egyidejű frekvenciaváltás, a bluetooth alapja
Az osztrák származású színésznő-feltaláló zongorista szomszédjával közösen találta ki az egyidejű frekvenciaváltást a második világháború idején,  a torpedók rádióirányításának problémájára. Később ez a technológia lett az alapja a máig használt bluetooth-nak.
Stephanie Kwolek – golyóálló mellény1963-ban fejlesztette ki a kevlárt, mely a golyóálló mellények, a függőhíd kábelek, sisakok, fékbetétek, sílécek és kemping felszerelések alapja. A szintetikus anyag ötször ellenállóbb az acélnál.
Stephanie Kwolek – golyóálló mellény
1963-ban fejlesztette ki a kevlárt, mely a golyóálló mellények, a függőhíd kábelek, sisakok, fékbetétek, sílécek és kemping felszerelések alapja. A szintetikus anyag ötször ellenállóbb az acélnál.
Sara Blakely – Spanx alakformáló alsóneműŐ találta ki azt a harisnyaszerű alakformáló alsóneműt, mely karcsúbbá varázsolja a derék-csípő-fenék részt. 5000 dolláros megtakarításából finanszírozta a cég beindítását, mely mára 500 millió dollárt ér. Soha nem költött reklámra.
Sara Blakely – Spanx alakformáló alsónemű
Ő találta ki azt a harisnyaszerű alakformáló alsóneműt, mely karcsúbbá varázsolja a derék-csípő-fenék részt. 5000 dolláros megtakarításából finanszírozta a cég beindítását, mely mára 500 millió dollárt ér. Soha nem költött reklámra.
Melitta Bentz - kávéfilterA német háziasszony megelégelte, hogy mindig maradt egy kis zacc a csészéje alján, ezért itatóspapírból tölcsért formázott és úgy forrázta le a kávét. Melitta néven mai napig kapható az általa kitalált és piacra dobott kávéfilmet.
Melitta Bentz – kávéfilter
A német háziasszony megelégelte, hogy mindig maradt egy kis zacc a csészéje alján, ezért itatóspapírból tölcsért formázott és úgy forrázta le a kávét. Melitta néven mai napig kapható az általa kitalált és piacra dobott kávéfilmet.
Elizabeth Magie - MonopolyEredetileg a Földbirtokos játéka néven futott és kritikaként jött létre az ellenőrizetlen kapitalizmusra, sajnos azonban ellopta az ötletet egy Charles Darrow nevű férfi és eladta a Parker Brothers nevű cégnak. Akik később felkutatták az eredeti ötletgazdát, majd mindössze 500 dollárt fizettek érte.
Elizabeth Magie – Monopoly
Eredetileg a Földbirtokos játéka néven futott és kritikaként jött létre az ellenőrizetlen kapitalizmusra, sajnos azonban ellopta az ötletet egy Charles Darrow nevű férfi és eladta a Parker Brothers nevű cégnek, akik később felkutatták az eredeti ötletgazdát, majd mindössze 500 dollárt fizettek érte.
Bette Nesmith Graham - hibajavítóA titkárnő, aki megelégelte, hogy minden elütésnél újból kellett kezdeni a gépelést, kifejlesztett egy fehér festéket a hibák korrigálására. Először Mistake Out, majd Liquid Paper néven forgalmazta, végül 47,5 millió dollárért adta el cégét a 70-es évek végén.
Bette Nesmith Graham – hibajavító
A titkárnő, aki megelégelte, hogy minden elütésnél újból kellett kezdeni a gépelést, kifejlesztett egy fehér festéket a hibák korrigálására. Először Mistake Out, majd Liquid Paper néven forgalmazta, végül 47,5 millió dollárért adta el cégét a 70-es évek végén.
Joy Mangano - Miracle Mop, Huggable HangersAmerikában hihetetlenül népszerű az általa kitalált, praktikus, mosógépbe rakható felmosófej és bársonyborítású, vékony válfák is, melyekről nem csúszik le a ruha. Milliárdos lett a több mint zsáz bejegyzett szabadalmával. 2015-ben Jennifer Lawrence alakította őt a Joy című filmben.
Joy Mangano – Miracle Mop, Huggable Hangers
Amerikában hihetetlenül népszerű az általa kitalált, praktikus, mosógépbe rakható felmosófej és bársonyborítású, vékony válfák is, melyekről nem csúszik le a ruha. Milliárdos lett a több mint zsáz bejegyzett szabadalmával. 2015-ben Jennifer Lawrence alakította őt a Joy című filmben.
forrás: instyle.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top