Kezdőoldal / Kávészünet / 15 filmes halál, amit sosem fogunk tudni elfelejteni I. rész
15 filmes halál, amit sosem fogunk tudni elfelejteni I. rész

15 filmes halál, amit sosem fogunk tudni elfelejteni I. rész

Vannak azok a filmes elemek – esetünkben egyes “halál jelenetek” -, amiket egyszerűen, még ha akarnánk, se tudnánk kiverni a fejünkből. Teljesen a memóriánk legmélyébe égtek – hogy pontosan miért, azt nem tudjuk, de beleborzongunk, ha eszünkbe jutnak.

Az következő lista némelyik helyezettje olyan film, amit sanszos, hogy (mint én) kiskorotokba láttatok véletlenül az esti idősávban, a tévét kapcsolgatva. Lehet, hogy nem kellett volna 18 plusszos filmeken tesztelni a tökösséget?

Az alábbi leírások néhol SPOILER-t tartalmaznak!

 

15. Psycho Klasszikus, kihagyhatatlan a listáról, ezért van itt. A világ legismertebb filmes gyilkossága, ezer meg ezer könyvet írtak csak erről a jelenetről, minden snittjét oldalakon keresztül boncolgatva. Ma már talán nincs akkora hatása, de be kell ismerni, hogy még mindig zseniális – ráadásul ha ez a jelenet nincs, akkor talán a lista többi tagja sem lenne, hiszen – talán mondhatjuk ezt – ez a jelenet teremtette meg a karakteres filmes halálok “műfaját”.

 

 

14. Acéllövedék Na, ez egy igazi kettő az egyben jelenet. Kubrick zseniális filmje a vietnámi háborúról gyakran inkább lelkileg megterhelő mint idegileg/gyomorilag, ez a jelenet azonban mindkettőt igénybe veszi. Ahogy a jelenet, úgy a film is nagyszerű, sajnos még mindig nem elég ismert Magyarországon Kubrick filmjei közül.

 

13. Született gyilkosok Őszintén szólva, számomra Robert Downey Jr. összes szerepe közül az alábbi – ahogy a TV-s médiagecit játssza – az igazán tökéletes. Nem akarok társadalomkritikáról meg más elcsépelt közhelyről írni e film kapcsán, aki még nem látta az már csak ezért a felejthetetlen jelenetért nézze meg.

 

 

12. Jurassic Park A klasszikus példája a “gyerekként megnéztem és nem tudtam aludni” esetnek. Évekig nem tudtam a kedvenc dínóimmal aludni, annyira keménynek gondoltam a beszarós T-REX-es jelenetet. Néha még mindig bevillan a wc-n ülve…

 

 

11. Háborgó mélység A lista első pocsék szar filmje. Ettől függetlenül, mikor Samuel L. Jackson-t a nagy közhelyes amerikai dumáját félbeszakítják (haha – mint őt), azt annyira pontos Hollywood pofonnak találom, amit nem is lehetne jobban elvárni egy hollywoodi filmtől.

 

 

 

 

forrás: newhorizon.hu

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top