Kezdőoldal / Egyéb / 18+ 10 dolog, amit nem tud­tál a női or­gaz­mus­ról
18+ 10 dolog, amit nem tud­tál a női or­gaz­mus­ról

18+ 10 dolog, amit nem tud­tál a női or­gaz­mus­ról

Ne pi­rulj, a rend­sze­res or­gaz­mus egész­ség­ügyi szem­pont­ból leg­alább olyan fon­tos, mint a fog­mo­sás! Csak jóval kel­le­me­sebb. Se­gí­tünk, hogy tö­ké­le­te­sít­hesd a tu­dá­sod.

1.    Fáj a fejed? Szexelj!

Bizonyított tény, hogy az orgazmus képes csillapítani az ízületi fájdalmakat, a műtét utáni tüneteket, de még a szülési fájdalmakat is. Az oka, hogy a testünkben az orgazmus során egy oxitocin nevű hormon szabadul fel, ami az ellazulásért és egy sor más pozitív érzelmi hatásért felelős. A kutatások szerint már az is segít, ha csak gondolsz a szexre!

2.    A gumióvszer nincs hatással az orgazmus minőségére

Ha eddig azt hitted, gumival nem olyan jó, felejtsd el: a női orgazmus minőségére nincs hatással az óvszer.Sőt, több ideig tarthat a szex, mert a férfiaknak kevésbé kell aggódniuk amiatt, hogy túl gyorsan elmennek.

3.    A nők 30%-ának problémát jelent az orgazmus elérése

Ha nem sikerül a csúcsra érned, ne aggódj, nem vagy egyedül! Háromból egy nőnek gondot jelent az orgazmus elérése, a nők 80%-ának pedig nagyon nehéz úgy elmenni, hogy csupán behatolásból áll az együttlét. A csikló izgatása sokat segíthet, de lehet, hogy más áll a háttérben. Szexuális zavarokat egy sor betegség okozhat – például a depresszió, a cukorbetegség vagy  pajzsmirigy-problémák.

4.    A G-pont felfedezése sokat dobhat az orgazmus minőségén

Te tudod, hol van a sajátod?  Dr. Grafenberg  az 1950-es években „felfedezte” a vaginának azt a pontját, ahol sokkal több idegvégződés található. Ezek izgatása erősebb és hosszabb orgazmushoz segíti a tulajdonosát. A szexoktatók mindenkit arra bíztatnak, hogy kutasson kitartóan a sajátja után! Annyi biztos, hogy belül kell keresni és a tapintása kissé eltér a hüvely többi részétől.

5.    Ahogy öregszel, úgy javul az orgazmusod

Persze, a korral egy csomó dolog romlik, de az orgazmus pont nem! A szexuális életed javulhat, különösen az élvezet minősége és gyakorisága. A felmérések szerint a 18 és 24 közötti nők 61%-a élvezett el a legutóbbi szexuális együttléte során. A 30-as nőkél ez már 65%, 40 és 50 év között viszont a nők 70%-ának volt orgazmusa.

6.    Aki keverik a szex fajtáit, gyakrabban jutnak el a csúcsra

Ha közösülés közben nehezen mész el, próbáld ki a szex egyéb változatait is! Ha például a vaginális szex mellett az orális szexet is bevetik, nagyobb eséllyel érik el az orgazmust, mintha külön-külön próbálnák. – tanácsolják az orvosok. – Erre az lehet a magyarázat, hogy így több időt is töltenek az emberek szexszel.

7.    A szexuális önbecsülésed hatással van az orgazmusod  minőségére

Kutatások igazolják, hogy ha békében vagy a tested azon részével, az az orgazmusodra is jó hatással van. Nőgyógyászok állítják, nincs két egyforma vagina és nincs arra szabály, hogy hogyan kéne kinéznie.Ha nem fáj, nincs semmilyen kóros tünete, akkor egészségesnek és normálisnak számít. Fontos, hogy kényeztesd magad – bánj úgy a testeddel, ahogy szeretnéd, hogy mások is bánjanak vele!

8.    Eljátszott orgazmusok

Egy friss kutatás szerint, jóval kevesebb nőnek volt orgazmusa a legutolsó együttlétükkor, mint ahogy azt a partnerük hitte. Amíg a férfiak 85%-a azt vallotta, hogy a párjuk elment a legutóbbi alkalommal, a nőknek csak a 64%-a állította ugyanezt.

9.    Ritka esetben nemi érintkezés nélkül is előfordulhat orgazmus

Mindannyian hallottunk már nőkről, akiknek a vonaton ülve vagy egy ártatlan masszázs közben volt orgazmusa. A szakértők szerint ez valós jelenség! Akadnak,akiknek spontán orgazmusa van, valahányszor felszállnak például egy futógépre. A magyarázat: bizonyos mozgások vérbőséget okoznak a nemi szervekben és ha ez vibrációval vagy a csikló érintkezésével párosul, az orgazmust válthat ki.

10.    A legtöbb nőnek eltart egy ideig…

A nők sokkal lassabban érnek el a csúcsra, mint férfi partnereik, de ez teljesen normális. A statisztikák szerint a hölgyek nagyjából 20 perc alatt élveznek el. Ha úgy érzed, hogy párod gyakran sokkal hamarabb megy el nálad, van néhány fogás, amivel lassíthatod őt. A mentális gyakorlatok is segíthetnek, de egy erős nyomás a pénisz tövénél szintén késlelteti az orgazmust.

 

 

forrás: ripost.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top