Kezdőoldal / Érdekesség / 18+ 9 meg­lepő tény, amit eddig nem tud­tál a sper­má­ról
18+      9 meg­lepő tény, amit eddig nem tud­tál a sper­má­ról

18+ 9 meg­lepő tény, amit eddig nem tud­tál a sper­má­ról

A leg­ki­sebb sejt, mégis ren­ge­teg tit­kot rejt ma­gá­ban, ami­ről talán még sosem hal­lot­tál…..

(Fotó:Pinterest)

A szeretkezés végén a lepedőre kiömlő ondó gyakran soknak tűnhet, ám ez sokszor azért ennyi, mert már keveredett a női hüvelyváladékkal is. A férfi ejakulátuma mindössze egy fél teáskanálnyi. Ez mégis bőven elég az új élet kezdetéhez.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Millióan egy helyért

Csak egyetlen spermium kell a megtermékenyítéshez. Ezért a helyért azonban egy orgazmus után több millió sperma küzd. Az ejakulátum egyébként akár 100 millió spermiumot is tartalmazhat. Mégis milyen nehéz, hogy egy célba érjen!

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Stressz és dohányzás

Sem a libidónak, sem pedig a spermának nem kedvez a rohanó élet, a dohányzás, a kávézás és az alkoholfogyasztás. Ezek mind csökkenthetik a férfitermékenységet.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Sperma vagy ondó

A spermiumot tévesen használják az ejakulátum megnevezésére. A spermium maga a sejt, ami egy kis ebihalra hasonlít. Ha már ondóról beszélünk, az az, ami a szexuális együttlét közben távozik a péniszből. Ebben azonban nem csak spermiumok vannak, hiszen ezek körülbelül 5 százalékát teszik ki az ondónak. A többi spermaplazma, mely a nemi mirigyek váladékából tevődik össze.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

De ezen kívül tartalmaz C-vitamint, kalciumot, klórt, fruktózt, magnéziumot, B12-vitamint, foszfort, sőt tejsavat és nitrogént is.

A legkisebb sejt

Az élet csodája a spermium és a petesejt egyesülésével kezdődik. Tudtad, hogy a spermium az emberi test legkisebb sejtje? A petesejt pedig a legnagyobb? A petesejt, ha jó a szemed, szabad szemmel is látható, mert tűhegynyi a mérete. A spermium azonban csak nagy felbontású mikroszkóp alatt látszódik.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Mitől lehet jobb ízű

A spermiumnak nincs íze. Magának az ondónak azonban igen. Ezt az ízt pedig a férfi tudja kordában tartani azzal, hogy mit eszik. Ha egy férfi kedveli a fűszeres ételeket, az ondó íze is kellemetlenné válhat.Ha azonban édesszájú, akkor partnerének akár kellemes is lehet az orális szex.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Árral szemben

A spermium hihetetlen tűrőképességgel rendelkezik, hiszen a célja: elérni a petesejtet. Ha éppen jó időben bújtok össze, akkor az együttlét után a milliónyi spermium elindul a számára hosszú útra, hogy megtalálja a petesejtet.  Ez órákba telik, és az út egy filmbe is beillene. A spermák azonban jól teljesítenek, hiszen a hüvelyváladékkal szemben is könnyedén továbbjutnak. Küzdenek, mint a lazacok a sebes patakban.

Már a kezdésbe belehalhatnak

Az orgazmus végeztével a spermiumok elindulnak a petesejt irányába. Azonban azt már kevesen tudják, hogy rögtön a hüvelyben több millióan pusztulhatnak el. Hiszen a sperma lúgos, a hüvely viszont savas kémhatású. A természet azonban jól kitalálta ezt, hogy csak a legerősebb és legfickósabb spermiumok jussanak át a hüvely veszélyzónáján. Ezért kell a nőnek is nagyon odafigyelnie a táplálkozásra, ha babát szeretne. Hiszen, ha túlontúl savas a hüvely, már a kapuban elpusztulnak a katonák.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Napokig életben maradnak

Ha túljutnak a veszélyes hüvely szakaszán, akkor sem egyszerűbb a dolguk a spermiumoknak. Igaz, akár 3-5 napig is életképesek tudnak maradni. Tehát nem kell órára pontosan ismerni a peteérést ahhoz, hogy teherbe essen valaki.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)
forrás: ripost.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top