Kezdőoldal / Kávészünet / 5 horvát város, ahova mindenképpen el kell látogatnod – Káprázatos képek
5 horvát város, ahova mindenképpen el kell látogatnod – Káprázatos képek

5 horvát város, ahova mindenképpen el kell látogatnod – Káprázatos képek

Fényes mészkővel kirakott utcák, velencei stílusú katedrálisok, tengerparti sétányok, középkori emlékek – Horvátország gyönyörű városai felhőtlen kikapcsolódást, szórakozást és feltöltődést kínálnak minden nyaralni vágyónak. Ezekre a csodás helyekre mindenképpen el kell látogatnod!

Rab

Az ugyancsak Rab nevezetű szigeten található városkának összesen 554 fő állandó lakosa van. Mind a város, mind a sziget jelképe a négy harangtorony, amelyek közül a legidősebb a 11. században épült. A település klímája mediterrán, azaz a nyarak nagyon melegek, a telek pedig enyhék. Gyönyörű, majdnem érintetlen tengerparti strand várja a fürdőzésre vágyókat.

 

Pula

62 ezres lakosságával Pula Horvátország egyik legnagyobb városa. A település messze földön híres a borászatáról és halászatáról, és nyaralás szempontjából is ideális választás lehet. Számos érdekes látnivaló és sok-sok kiváló strand vár az idelátogatókra.

 

Zágráb

A horvát fővárosban minden megvan, amitől tökéletes turisztikai úti céllá válhat – egyrészt politikai, gazdasági és kulturális központként pontosan olyan lendületes, amilyennek egy nagyvárosnak lennie kell, másrészt történelmi emlékeinek és nevezetességeinek köszönhetően egyfajta archaikus báj is körüllengi. A város utcáit járva számos magyar történelmi emlékre bukkanhatunk, így a magyar turisták számára még barátságosabb és otthonosabb úti cél.

 

Dubrovnik

Dubrovnik az ország legdélibb részén, az Adria partján található, és gyakran nevezik a várost az Adria gyöngyének vagy a délszláv Athénnak is. A település számos régi épülettel dicsekedhet, amelyeket mindenképpen érdemes felkeresned! A dubrovniki öbölben található a 72 hektáros, fával borított Lokrum szigete is, ahol a legenda szerint Oroszlánszívű Richárd is kikötött, miután 1192-ben hajótörést szenvedett.

 

Trogir

A település városközpontja “Trogir történelmi városközpontja” néven az UNESCO kulturális világörökség-jegyzékében szerepel. A város tulajdonképpen egy kis szigeten fekszik Čiovo szigete és a szárazföld között. Környékén számos festői öböl található, a Seget és a Saldun-öböl gyönyörű látványát semmiképpen nem szabad kihagyni.

 

 

 

Forrás:life.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top