Kezdőoldal / Érdekesség / 6 rejtélyes tárgy, amelyre a mai napig nincs magyarázat
6 rejtélyes tárgy, amelyre a mai napig nincs magyarázat

6 rejtélyes tárgy, amelyre a mai napig nincs magyarázat

A régészek néha olyan leletekre bukkannak, amelyeket sehogy sem tudnak összeegyeztetni eddigi ismereteinkkel.

 

Vannak olyan leletek, amelyeknek a létezésére a mai napig nem sikerült magyarázatot találni. Az alábbiakban listázott rejtélyes tárgyak olyan kérdéseket vetettek fel a régészek körében, amelyeket talán sohasem fogunk tudni megválaszolni.

1. A Genetikus korong

A genetikus korong egyes kutatók szerint a prehisztorikus korszakból származik, és egy rendkívül erős anyagból készült, de a tudósok még mindig nem tudják pontosan megmondani, hogy miből. A korong felszínén egy embrió fejlődésének fázisai láthatóak: készítői megdöbbentően pontos biológiai ismeretekkel rendelkeztek.

targy1

2. Dél-amerikai aranyfigurák

A feltételezések szerint az Inka Birodalomból származnak azok a rejtélyes aranyfigurák, amelyeket Dél-Amerikában fedeztek fel. Egyes kutatók azt gondolják, hogy repülőgépeket ábrázoltak, amelyeket az inkák akartak megépíteni! Két német kutató, Algund Eeboom és Peter Belting is erre a következtetésre jutott 1996-ban.

targy2

3. Voynich-kézirat

Az emberiség történetének egyik legmegdöbbentőbb lelete a Voynich-kézirat, ez az ismeretlen nyelven és írásjelekkel írt könyv, amelynek eredetére a mai napig nem sikerült fényt derítenie a kutatóknak. A különös növényeket, alakokat ábrázoló rajzok sem könnyítették meg a kézirat megfejtését. Mindössze annyi bizonyos, hogy a 15. század elején, nagyjából 1420-ban írták meg.

targy3

4. Costa Rica-i óriáskövek

A tökéletesen kerek és sima kövek évtizedek óta ámulatba ejtik az embereket. Az 1930-as években fedezték fel őket helyi parasztok és senki nem tudja, hogy mikor és miért készültek.Sokak szerint aranyat rejt a belsejük, mások szerint törzsek közötti határvonalak kijelölésére használták őket.

targy4

5. A bagdadi elem

Tudtad, hogy az ősi Mezopotámiában elő tudtak állítani 1 voltnyi feszültséget? A bagdadi elemek 13 centi magas agyagedények bennük egy rézhengerrel, azon belül pedig egy fémrúddal. A fémrúd tetején található bitumenlapok választják el a réztől, amelyek kényelmesen beleférnek a korsóba. A vázák hitelességéről egyébként a mai napig vitatkoznak a történészek.

targy5

6. Az antiküthérai szerkezet

Ezt a különleges szerkezetet tartják a legősibb számítógépnek. A történészek szerint az ezközt a naprendszerbeli objektumok pozíciójának megállapítására, holdfogyatkozások kijelzésére használták. Elkészülte i. e. 205-re tehető, ami kb. 1000 évvel azelőtt volt, hogy hasonló eszközök megjelentek volna a világ más részein.

targy6

Az eredeti lelet és a működő reprodukció

Ha érdekes volt a cikk, kattints a megosztásra!

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top