Kezdőoldal / Érdekesség / 6 tiltott hely a világon
6 tiltott hely a világon

6 tiltott hely a világon

A földön több olyan terület is található, amiknek a látogatása a turisták számára tiltott vagy igencsak korlátozott, szigorú ellenőrzések és feltételek mellett látogatható.

1. Javari Rezervátum

14 azonosított törzs van jelenleg, körülbelül 2000 lehetnek. Többnyire szalmatetős kunyhókban élnek, és mogyorót, banánt, kukoricát fogyasztva élnek. A brazil és a perui kormány is szigorúan tiltja a terület látogatását.

 

2. Niihau

Becenevén „A tiltott sziget” az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii állam egyik szigete. A legrégibb lakott sziget, amely a huszonkilenc kilométerre-nyugatra fekvő Kauai születése után keletkezett. Területe mindössze 181 négyzetkilométer, legmagasabb pontja a 390 méter magas Pani’au. Területének zöme száraz, szinte sivatagos, eső alig esik. A sziget lélekszáma olyan 200 fő körüli. A turisták elől elzárt, és az átlagemberek számára megfizethetetlen helikopteres túrán közelíthető meg.

 

3. Az 51-es körzet

Valószínűleg már mindenki hallott erről a helyszínről, amely az Egyesült Államok nevadai katonai bázisa. Atomrobbantásokat hajtanak végre, fegyvereket tesztelnek, és állítólag még földönkívüli lényeken is végeznek kísérleteket.

4. A Vatikán levéltára

Még Tom Hanks-nek sem sikerült bejutnia egykönnyen az Angyalok és Démonok című filmben. Mivel itt olyan ősi dokumentumok vannak, mint Michelangelo levelei vagy a Galilei-periratok. Csak néhány nagy szaktekintélyű tudós számára látogatható és kutatható.

 

5. Csernobil

6 tiltott hely a világon

A Csernobili atomerőműben bekövetkezett baleset után a radioaktív sugárzás, illetve a nyitott reaktormaradvány közelsége miatt 1986. május 2-án döntötték el a város kb. 12500 lakójának kitelepítését. Saját felelősségre, rövid vezetett túrán megtekinthető.

 

6. Mezhgorye

Egy teljesen zárt város Oroszországban. 1979-ben alapították, az Ural hegység legnagyobb, 1650 méter magas Yamantaw hegy vonzáskörzetében. A 90-es évek végén, amerikai műholdak nagyméretű ásatások nyomait észlelték ezen a területen. A hegységgel kapcsolatosan feltett számos kérdésre az oroszok csak annyit válaszoltak, hogy ez egy orosz kincseket, élelmiszereket őrző övezet, valamit egy atomháború esetén a vezetőség részére fenntartott bunker is található a térségben. Körülbelül 17 ezren lakják, olyanok akik nukleáris fegyvertárban és atombunkerben dolgoztak.

 

Ijesztő, de mégis „csábító” hely mindegyik. Valószínű, ha elmehetnék akkor több gatyát is vinnék magammal… 😀

 

forrás: vitrolazas.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top