Kezdőoldal / Érdekesség / A férfi, aki nem tudott meghalni
A férfi, aki nem tudott meghalni

A férfi, aki nem tudott meghalni

Grigorij Jefimovics Raszputyin orosz szerzetes volt, aki életének utolsó éveiben nagy befolyást gyakorolt a cári családra. A férfi életéről és haláláról érdekes történetek keringenek.

Raszputyin 1916. december 16-án halt meg, különleges halállal. Ezelőtt két évvel súlyos késelést élt túl. A férfi azért férkőzött be a cári családba, mert képességeivel meggyógyította a fiatal trónörököst, aki vérzékenységben szenvedett (legalábbis enyhítette szenvedéseit). Ezzel azonban kivívta a nemesek haragját.
A férfi jól meg is félemlítette a cári családot, hiszen kijelentette, hogyha bármely nemesi rokon hozná rá a halált, akkor két évnél semelyik családtag nem fog tovább élni.

36903

A jóslat beteljesedett, hiszen a Romanov családból mindenki meghalt Anasztázia kivételével, aki a cári pár lánya volt.
Ennek ellenére Raszputyin meggyilkolása igen nehézkes feladat volt, hiszen ciánnal kevert étellel is etették, de ennek nem lett hatása. Később belelőttek, amelyre azt gondolták, hogy már biztosan hatásos lesz. A férfi azonban mégis felugrott, és menekülni kezdett. Az udvarig sikerült eljutnia, ahol újra belelőttek, majd egy vasrúddal is megverték.

A folyóhoz vitték a testét, hogy biztosra menjenek, de a kocsiban újra életre kelt. Végül meghalt, halálában is a kereszt jelét mutatta, három ujja felfelé meredt.

forrás:bizzariummagazin.blogspot.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top