Kezdőoldal / Egyéb / A Kegyetlen valóság! 5 hátborzongató horror történet!
A Kegyetlen valóság! 5 hátborzongató horror történet!

A Kegyetlen valóság! 5 hátborzongató horror történet!

Fekete Dália

dalia

Az amerikai kriminilasztika egyik leghírhedtebb esete a Fekete Dália – ezen a néven vált ismertté a gyilkosság áldozata, Elisabeth Short. A 22 éves lány megcsonkított holtestét 1947 januárjában találták meg Los Angeles egyik üres telkén. Máig nem derült ki, hogy ki volt a tettes. Viszont mivel a borzasztó bűntény nagy port vert fel, ezért számtalan ember jelentkezett Short rokonaként, és több mint hatvanan (!!!!) vállalták magukra a gyilkosságot. Nem tudni, hogy a Fekete Dália nevet még életében kapta, vagy a halálesetre lecsapó újságírók ragasztották rá. Viszont valaki – feltehetőleg a gyilkos – nem sokkal később eljuttatta a lány személyi iratait egy helyi újsághoz, és több információmorzsát is bedobott levelében, amit Fekete Dália Bosszúállóként írt alá…

Zodiákus

zodiac

A horrorfilmekben előszeretettel dobnak be ezoterikus elemeket, ahol a gyilkos mindenféle jeleket hagy maga után. Hát ez sem légből kapott: a Zodiákus Gyilkos vagy Horoszkópos Gyilkos a hatvanas évek végén szedte áldozatait Észak-Karolinában. Öt embert ölt meg, kettőt megsebesített, de lehet, hogy több áldozata is volt, akikről nem tudni. A rendőrséghez és a helyi lapokhoz eljuttatott leveleit ugyanazzal szignózta, és Zodiákusnak nevezte magát. Kilétére azóta sem derült fény.

Báthory Erzsébet

erzsebet

Báthory Erzsébet grófnőt 1610 decemberében tartóztatták le szörnyű vádakkal: Nádasdy Ferenc középkorú özvegye állítólag több száz fiatal lányt kínzott halálra, és vérükből fürdőt vett, hogy szépségét visszanyerje. A kihallgatás során a szolgákat kínvallatásnak vetették alá, ami köztudott eszköze a hiteles és önkéntes tanúvallomásoknak. A grófnőt – akit a fennmaradt iratok tanúsága szerint ki sem hallgattak – elítélték, és a csejtei vár egy ablak nélküli kis szobájába falazták el. A köztudatban több száz évig csak mint a csejtei szörny élt, ám a közelmúltban kezdődő történészi kutatások alapján erősen elképzelhető, hogy inkább egy koncepciós pernek lett az áldozata, amit ráadásul a két veje gerjesztett, feltehetőleg a hatalmas birtokért.

Djatlov-incidens

djatlov

Ha egy összeesküvéselmélet-hívőnél rákérdezel, tuti sokáig fogod hallgatni az elméletét a konteósok számára ínyencfalatnak számító témában. Adva van 10 fiatal (jobbára műszaki fiatal kutató) 1959-ben a Szovjetunióban, akik egy kedélyes téli kirándulásra indulnak a hegyekbe. Az egyikük útközben beteg lesz, ezért visszafordul. Ő az egyetlen, aki túléli. A többiek szörnyű és megmagyarázhatatlan halált halnak a hegyen, az egymástól messzire fekvő holttestekre csak pár héttel később, az értük indult kutatóexpedíció során bukkannak rá. Számos olyan elem van, amit sehogy sem lehet logikusan megindokolni – csak hogy egyet említsünk, miért menekültek ki ruhák nélkül a sátorból -25 fokban? És hogyan lettek a ruháik részben radioaktívak? És miért haltak meg rejtélyes körülmények közt azok közül is páran, akik ki akarták nyomozni az ügyet?

A jobb lábak rejtélye

A jobb lábak rejtélye: pár éve különös tengeri fogások borzolták Vancouver lakosaink kedélyét: 2007-től 2012-ig többször sodortak a hullámok partra jobbára jobb lábakat tornacipőben.  Az oceanográfusok szerint akár ezer mérföld messzeségből is érkezhettek a lábak, és (amit nem is gondolnánk) a jobb és bal lábak máshogy sodródnak, ezért nem kerültek elő a bal lábak, kettő kivételével. És persze azóta sem sikerült rájönni, kikhez tartoztak, és mi lett a gazdáik sorsa…

forrás: elkepeszto-vilag.com

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top