Kezdőoldal / Érdekesség / A pszichopata-teszt!
A pszichopata-teszt!

A pszichopata-teszt!

Ez a történet egy lányról szól! Az édesanyja temetésén találkozik egy férfival, akit eddig nem ismert. Azt gondolta, ez a férfi lenyűgöző, Annyira hitt abban, hogy ő álmai hercege, hogy beleszeretett, de soha nem kérte el a telefonszámát és aztán…….. Néhány nappal késöbb a nő, megölte a nővérét!

Kérdés: Mi motíválta testvére meggyilkolásában? Gondolkozz el rajta egy picit, mielött lejjebb gördíted a sorokat. Az első gondolatod számít!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Válasz: Azt remélte a férfi eljön a temetésre megint!

Ha helyesen válaszoltál, úgy gondolkodsz mint egy pszichopata. Ez egy ‘hires amerikai pszichologus’ tesztje, amivel azt nézik meg kinek van gyilkos hajlama. Sok letartóztatott sorozatgyilkos résztvett a tesztben, és azt válaszolta ami feljebb található.”

Snopes.com szerint a 2002 májusában útjára indult példamese nem egy “híres amerikai pszichológus tesztje”, hanem egy hamis sztereotípiából kiinduló kacsa. A pszichopaták többsége valószínűleg ugyanúgy fogadná ezt a történetet, mint bárki más, és butaság lenne azt hinni, hogy minden pszichopata ugyanazt válaszolja. A Snopes szerint nem létezik varázskérdés a mentális állapot felmérésére, sokszor komplex tesztek sem hoznak biztos eredményt. A körlevél ereje abban rejlik, hogy egyszerű utat kínál egy sokak által félt jelenség leleplezésére, és ezáltal lehetővé teszi, hogy megvédjük magunkat az “ilyen emberektől”.

Ahogy azt egyébként a fent említett Narancs-cikkben Döme László, a Nyírő Gyula Kórház osztályvezető pszichiáter-főorvosa elmondja: “a pszichopátiának nevezett képletet nagyon sok morális kritériummal definiálják, a gyenge akarattal, a kíméletlenséggel, a felelőtlenséggel. Mindehhez a társadalmi normák felrúgása, a többiek kihasználása, valamiféle kizsákmányoló attitűd társul, de a feltűnési vágyról sem feledkezhetünk meg.

 

forrás: www.urbanlegends.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top