Kezdőoldal / cinkes / A tévé egészségtelenebb a videojátéknál [Vicces videóval]
A tévé egészségtelenebb a videojátéknál [Vicces videóval]

A tévé egészségtelenebb a videojátéknál [Vicces videóval]

Azok a középiskolások, akik naponta két vagy még több órát töltenek a számítógép előtt, sokkal nagyobb valószínűséggel fogyasztanak gyorséttermi ételeket, és jóval magasabb eséllyel lesz valamilyen érrendszeri megbetegedésük. Még akkor is, ha számítógép vagy videojáték előtt ülő gyerekekhez hasonlítják őket – jelentették be amerikai tudósok az American College of Cardiology 63-ik konferenciáján.

„Túl sok mindkét típusú képernyőből mozgásszegény magatartáshoz vezet, tanulmányunk szerint viszont a tévé előtt töltött sok idő rosszabb ételek fogyasztásához és magasabb érrendszeri kockázathoz vezet” – nyilatkozta Elizabeth Jackson, az egyik szerző.

Azok a hatodikosok, akik két és hat óra közötti tévénézésről számoltak be, jóval nagyobb testtömegindexűek, rosszabb a vérnyomásuk, mint azoknak a gyerekeknek, akik ugyanennyit számítógépeznek vagy videojátékoznak. A kutatók szerint ez azért is van, mert a gyerekek a tévé előtt olyan reklámokat látnak, amelyek inkább egészségtelen ételeket reklámoznak. Viszont a kevesebbet képernyőt bámulók egészségesebben étkeznek a sokat előttük ülőknél, mindegy, hogy számítógépről vagy tévéről van szó.


Ez az első kutatás, amely kifejezetten a különböző képernyők közötti eltéréseket vizsgálta gyerekeknél. 1003 hatodikos vett benne részt, 24 középiskolából, délkelet Michiganből. Az amerikai gyermekgyógyászati akadémia azt javasolja, hogy a gyerekek képernyő előtti idejét kevesebb mint napi egy-két órára korlátozzuk.

forrás: index.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top