Kezdőoldal / Egyéb / A történelem igazi boszorkányai
A történelem igazi boszorkányai

A történelem igazi boszorkányai

Milyen képességei voltak azoknak a nőknek, akiket máglyahalálra ítéltek?

Agnes-Sampson

A múltban senki sem érezhette biztonságban magát, akiről elterjedt, hogy boszorkány, hiszen akkoriban kegyetlen halál várt arra, aki olyan képességgel rendelkezett, ami miatt gyanúba keveredett.

A történelemben számtalan nőt öltek meg az inkvizítorok. A sok ártatlan áldozat között azonban akadtak olyan nők, akik tényleg képesek voltak olyasmikre, ami miatt boszorkánynak nevezhetők.

Agnes Sampson – A viharboszorkány: Skóciában élt a 16. században Agnes, aki bábaként és gyógyítóként dolgozott. A nő fedőneve Keith bölcs felesége volt. Agnes állítólag 1590 Halloween napján részt vett egy boszorkányszombaton, ahol a Sátán is felbukkant azért, hogy egy hatalmas viharral az Északi-tenger fenekére küldje a Queen Annet. A hajón Anglia királya, VI. Jakab király utazott az új feleségével. Mind a ketten túlélték a természetfeletti vihart.

Sokan úgy gondolják, hogy Agnes volt az oka, hogy kitört a világon a boszorkányüldözés. Az, hogy ez igaz-e, kérdéses, az viszont biztos, hogy 1590-ben elfogták a nőt, akit a North Berwick-i boszorkányokkal együtt megkínoztak, majd január 16-án megégettek.

Agnes a kínzás során bevallotta, hogy mit művelt a társaival azon a bizonyos boszorkányszombaton, majd a király fülébe suttogta azokat a szavakat, amiket VI. Jakab a menyasszonyának mondott. Az addig hitetlen király ez után elmondta, hogy: „Ezt a pokol valamennyi ördöge sem fedhette volna fel”.

Egyes beszámolók szerint Agnes még ma is kísért. A boszorkány meztelen, kopasz szelleme ott bukkan fel, ahol megkínozták, tehát a Holyrood Palace-ban.

Angela-de-la-Barthe

Angela de la Barthe – Az Ördög szeretője: 1230-ban született Toulouse-ban, majd ugyanitt halt meg 1275-ben. Angela arról vált híressé, hogy állítólag az Ördöggel hált, amiből született egy félig ember, félig farkas-kígyószerű szörnygyermek.

Habár ez elég valószínűtlenül hangzik, az biztos, hogy Angela súlyos pszichés betegségben szenvedett, és tagja volt annak a gnosztikus keresztény szektának, amelyet a katolikus egyház elítélt. Angelát a szokatlan viselkedése miatt, és a környékről eltűnt csecsemők miatt vádolták meg boszorkánysággal. Angela a kínzás során minden bűnét bevallotta.

Catherine-Monvoisin

Catherine Monvoisin – A méregkeverőnő: La Voisin, azaz „szomszéd” fedőnéven élt Catherine, aki egy francia ékszerészhez ment feleségül. Catherine kiskora óta képes volt előre megérezni bizonyos dolgokat.

Miután a nő férje csődbe ment, ő felemelkedett, és saját vállalkozásba kezdett, aminek keretében tenyérből, arcból jósolt, amuletteket készített, szerelmi bájitalt kevert, magzatelhajtó főzetett kotyvasztott, és értett az alkímiához, tehát nyíltan űzte a boszorkánymesterséget.

Állítólag Catherine, akinek rengeteg nemes, grófnő, és hercegnő ügyfele volt, az egyházból kidobott Guiborg abbéval együtt, fekete miséket celebrált, amelyeken csecsemőket áldoztak fel az Ördög tiszteletére.

Catherine leghíresebb kuncsaftjai Madame Montespan és Jean Racine voltak. Montespan állítólag Catherine bájitalát használta, hogy XIV. Lajos francia uralkodó beleszeressen, és a szeretőjévé tegye.

Catherine karrierje akkor ért véget, amikor a lányával együtt letartóztatták. A vád természetesen boszorkányság és fekete mágia használata volt. A kínzás után Catherine mindent bevallott, még a gyilkosságokat is.

Végül 1680. február 22-én Place de Grieve-ben, Párizs közelében égették halálra. Catherine lányát börtönbe zárták, ahol a nő olyan titkokat fecsegett ki, amelyekből többek között kiderült, hogy Catherine meg akarta mérgezni a királyt.

Agnes-Waterhouse

Agnes Waterhouse – A Fekete Macska anyja: Waterhouse Anya néven vált Anglia leghíresebb boszorkányává Agnes, aki állítólag az Ördöggel szövetkezett, és fekete mágia használatával ritkította az ellenségei sorát.

A boszorkány Sátánnak nevezte a fekete macskáját, akit gyakran elküldött az ellenségei házához, hogy az állat végezzen velük. A bírósági jegyzőkönyv feljegyzéseiből kiderült, hogy Agnes nyakán és arcán olyan sebek voltak, amik arra utaltak, hogy a saját vérével etette a macskát.

Miután a nőt elkapták, és boszorkánysággal vádolták, elmesélte, hogy egyszer azért menekült meg az ellensége, mert az Istenhez imádkozott, aminek hatására Agnes ereje meggyengült, és az áldozata elmenekülhetett.

A máglyahalálra ítélt boszorkány kipróbálta a módszert, ám hiába imádkozott, mert a lángok így is halálra égették.

Alice-Kyteler

Alice Kyteler – A szabadulóművész: A dúsgazdag ír asszony háromszor ment férjhez, ám mind a három férje gyanúsan rövid ideig élt, miután megkapta az asszonyt, aki így rengeteg vagyonra tett szert.

Természetesen ez sok embernek feltűnt, ám igazán Alice negyedik férjének a gyermeke kezdett gyanakodni a mostohaanyjára, akit azzal vádolt meg, hogy megbűvölte az apját, aki emiatt gyengélkedik.

Hamarosan már azzal vádolták Alicet, hogy megmérgezte a férjeit, akiket a Sátánnak áldozott fel. A gyanút bebizonyította az, hogy a nő házában mindenféle méregkeveréshez alkalmas porokat és kellékeket találtak.

1321-ben máglyára küldték a nőt, aki a történelem első olyan ír boszorkánya lett, akit erre a halálnemre ítéltek. Alice azonban megúszta a máglyát, ugyanis nyomtalanul eltűnt a zárt börtönből. Többé senki sem látta.

(Forrás: noiportal.hu)

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top