Kezdőoldal / Egyéb / A világ legmérgezőbb anyagára bukkantak, amiből 3 deka kipusztítaná az emberiséget
A világ legmérgezőbb anyagára bukkantak, amiből 3 deka kipusztítaná az emberiséget

A világ legmérgezőbb anyagára bukkantak, amiből 3 deka kipusztítaná az emberiséget

A világ legmérgezőbb anyagát írták le a tudósok, de nem hozzák nyilvánosságra a pontos összetételét, mert az akár világkatasztrófához vezethetne, mivel nincs ellenszere.

174

Új típusú botulinum toxint fedezett fel a Kaliforniai Közegészségügyi Hivatal Sacramentóban. A H típusú botox alapját egy botulizmussal, egy botoxmérgezés következtében kialakuló bénulásos betegség gyanújával kezelt kisgyerek székletéből vonták ki. A Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt méregből egy ember számára akár 0,002 mikrogramm is halálos lenne. Az egész emberiséget 3 dkg ilyen méreggel ki lehetne irtani.

338

botulinum fehérje blokkolja a szervezet acetilkolin nevű neurotranszmitter kiválasztását, ami az izmok működésének alapfeltétele. Azok, akik a természetes formájában, például az egyes ételekben megtelepülő bacilusok által megtermelt változatában találkoznak vele, a botulizmus tüneteibe halnak bele. Mivel a méregnek egyelőre nincs ellenszere, a hivatal nem tette közzé a méreg DNS-szekvenciáját a nyilvános adatbázisokban. Ilyen még nem volt a történelem során egyetlen alkalommal sem.

A kutatók az amerikai hadsereg, a Nemzetbiztonsági Minisztérium, a járványügyi és más kormányzati egészségügyi szervekkel egyeztetve úgy döntöttek, hogy pillanatnyilag az a leghelyesebb, ha titokban tartják a szuper méreg  előállításához szükséges lépéseket. A felfedezésről szóló tanulmány leközlését ugyanakkor engedélyezték.

forrás: erdekesvilag.hu

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top