Kezdőoldal / Érdekesség / Amelyik nő menstruál, az egy hétig nem ember Elképesztő hagyomány Nepálban
Amelyik nő menstruál, az egy hétig nem ember Elképesztő hagyomány Nepálban

Amelyik nő menstruál, az egy hétig nem ember Elképesztő hagyomány Nepálban

Nepálban még mindig gyakorolják ezt az elképesztő hagyományt.

Nepálban van egy chhaupadi nevű hagyomány, amelynek következtében mindent érett fiatal lány és nő havonta egyszer távol családtól és otthontól, állatokhoz méltó körülmények között tölt egy hetet, mert úgy tartják, menstruációjuk idején rontást hozhatnak mindenre, amivel érintkeznek. Bár Nepálban 2005 óta illegális ez a fajta kirekesztés, de a nyugati vidékeken a hindu nők még a mai napig gyakorolják ezt az elképesztően ostoba hagyományt.

A Mirror most egy Roshani Tiruwa nevű lányról ír, aki azután halt meg, miután pont azt a bizonyos havi egy hetet töltötte az erre kialakított csűrben. Egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a halálát, de a rendőrség szerint valószínű, hogy a 15 éves lány fázott éjszaka, ezért tüzet gyújtott, de mivel a csűr nem szellőzött jól, megfulladt a füstben.

A helyi kultúrában ghot-nak nevezett lyukakat sárból vagy fából építik, és a legalapvetőbb komfortot is nélkülözik. Amikor nincs chhaupadi, gyakran állatokat tartanak bennük. Akad olyan kunyhó, amelyben időnként 10-15 nő nyomorog egyszerre, de olyan vidék is van, ahol minden házhoz saját ghot tartozik.

 

A száműzött nők ilyenkor nem főzhetnek, nem mosakodhatnak, még iskolába sem mehetnek. Száraz kenyéren és rizsen élnek, tápláló ételt nem fogyaszthatnak. A tehén tejéből sem ihatnak, mert akkor az állat soha többet nem adna tejet. A közösség többi tagját meg sem közelíthetik, mert azok akkor megbetegednének.

A ghot-ba száműzött nők komoly veszélyeknek vannak kitéve, óriási a fertőzésveszély, főleg a frissen szült kismamáknak és újszülöttjeik számára, akiknek ilyenkor 11 napot kell eltölteniük a kunyhóban. Az esős időszakban aztán jön a tüdőgyulladás és a kígyók, de a nemi erőszak is előfordul.

 

forrás: reset.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top