Kezdőoldal / Érdekesség / App­li­ká­ciók ter­ror­tá­ma­dás ese­tére!
App­li­ká­ciók ter­ror­tá­ma­dás ese­tére!

App­li­ká­ciók ter­ror­tá­ma­dás ese­tére!

Nem csak a mi, de a csa­lád­tag­ja­ink biz­ton­ság­ér­ze­tét is nö­ve­lik. Ter­ror­tá­ma­dás, vagy más ka­taszt­rófa ese­tén tudni fog­juk, me­lyik sze­ret­tünk merre van, és ho­gyan me­ne­kül­he­tünk el a hely­szín­ről, vagy me­he­tünk oda.

Az elmúlt hónapokban csökkent az emberek biztonságérzete a sorozatos terrorcselekmények miatt. Magyarország ugyan nem tartozik a legpotenciálisabb célpontok közé, de sokunknak él hozzátartozója, családtagja vagy barátja külföldön.

Ezek a telefonra és/vagy tabletre írt programok segítenek elkerülni a bajt, vagy információval szolgálhatnak azokról, akikért aggódunk!

 

A VÉSZ applikáció

A várható vagy már kialakult élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető eseményekre figyelmeztet. Ipari balesetekre, természeti csapásokra, és egyéb veszélyekre. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a lakóhelyünk, az úti célunk által érintett területek, adott megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről informál üzenet formájában. Aktív mobilkapcsolat szükséges hozzá, ugyanis figyelembe veszi a program a tartózkodási helyünket.

A Familonet

Letöltésével nem csakegy pánikgombot kapunk, de valós idejű helymeghatározást is. Vagyis folyamatosan megosztja a tartózkodási helyünket a családunkkal, vagy a barátainkkal, ha akarjuk. Értesítést küld arról is, ha egy adott személy (például a gyermekünk) elhagyja a térképen előre kijelölt helyet. A pánik gomb megnyomásával nem csak riasztást küld a beállított telefonszámra, hanem a tartózkodási helyünket is elküldi. Akkumulátorkímélő alkalmazásról van szó, mert innovatív algoritmusokat használ a helymeghatározáshoz!

A Family Locator

Az előző apphoz hasonlóansegít megtalálni a családtagokat, hozzátartozókat. Teljesen ingyenes, meg lehet nézni ki-merre járt korábban, ha megszakad az internetkapcsolat, átvált SMS alapú kommunikációra, és szintén energiatakarékos. Amikor a „megfigyelt” telefonja merülőben van, arról is értesítést kapunk, és fel tudjuk hívni, hogy töltse föl! Ha szeretnénk megtalálni valakit, és nincs telepítve a telefonján a program, küldhetünk egy felkérést, aminek az elfogadásával ideiglenesen tudni fogjuk, merre jár az illető. Fel lehet telepíteni tabletra, telefonra és laptopra is.

Az RSOE

talán az egyik leghasznosabb program. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület által üzemeltetett EDIS (Sürgősségi és Katasztrófa Információs Szolgálat) hasznos információkat gyűjt össze a világban történő összes veszélyes eseményről. Az információkat a nap 24 órájában dolgozzák fel, például földrengésekről, tüzekről, árvizekről, földcsuszamlásokról, nukleáris eseményekről, tornádókról, vulkánkitörésekről. Az applikáció segítségével naprakész és hiteles információink lehetnek egy adott országban történő eseményekről.

 

A Sayfty

Egy ingyenes személyes biztonsági alkalmazás, elküldi az aktuális tartózkodási helyünket, és automatikusan felhív egy előre megadott telefonszámot.

A BKK futár

Segítségével a budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatos információkról tájékozódhatunk térképeken, adott útvonalra szűrve. Amikor elszabadul a pánik, vagy lebénul a város egy része, ezen keresztül kereshetünk alternatív útvonalat!

A Taxis appok

Abban segítenek,ha a tömegközlekedés már nem opció, ne kelljen telefonszámok után kutatnunk az interneten. Egyszerűen rányomunk a megfelelő gombra, és rendelünk egy autót, vagy megnézhetjük a közelben lévő szabad taxikat. Rögzíthetünk előrendelést, csoportos (5-6 fős) járművet is rendelhetünk és a sofőrrel is kommunikálhatunk a segítségükkel.

forrás: ripost.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top