Kezdőoldal / Érdekesség / Az idegenek nem olyanok lehetnek, mint ahogy elképzeljük őket
Az idegenek nem olyanok lehetnek, mint ahogy elképzeljük őket

Az idegenek nem olyanok lehetnek, mint ahogy elképzeljük őket

Kicsi, zöld, vagy szürke emberkék nagy fejjel és hatalmas szemekkel: egy friss tanulmány szerint az egyik jellemző biztosan hamis.

Az űrből érkező idegen lényeket Steven Spielberg ET-jéhez hasonló, kistermetű, nagyfejű lényekként képzeljük el leggyakrabban. A legelterjedtebb, az amerikai 51-es körzetről szóló UFO összeesküvés-elméletben szereplő idegen lény is kisgyermek méretű, de a népszerű „ősi idegenek” elmélet hívei is legfeljebb az emberéhez hasonló termetűnek képzelik az ufonautákat.

Márpedig ez úgy néz ki tévedés: egy friss tanulmány szerint ugyanis a földön kívülieknek hozzánk képest hatalmasaknak kell lenniük. Fergus Simpson, a Barcelonai Egyetem kozmológusa azt írja, ha léteznek földön kívüli lények, akkor átlagosan legalább 300 kilósnak kell lenniük.

A teória mögött az a megfigyelés áll, hogy a Földön élő nagyobb állatoknak több erőforrásra, táplálékra van szükségük az életben maradáshoz, ezért sokkal kevesebben vannak, mint az apróságok. Mindent egybevéve, bolygónkat a kisebb életformák uralják, s ezek közé tartozik az ember is. Simpson a Földet benépesítő élőlények átlagos méreteit alapul véve kezdte el kiszámolni, hogy mekkorák lehetnek a földön kívüli organizmusok, és arra a konklúzióra jutott, hogy valószínűleg hatalmasak – írja a brit Merto.

Bár vannak tudósok, akik egyetértenek Simpsonnal, többen megkérdőjelezik tanulmánya megalapozottságát, a túl kevés rendelkezésre álló adat miatt. Seth Shostak az űrből érkező jeleket fürkészve idegenek után kutató SETI intézet igazgatója szerint például: „az elmélet nagyon érdekes, de nem támasztják alá elég konkrét tények.” Shostak hozzátette, hogy Simpson sok fontos tényezőt hagyott figyelmen kívül, például a különböző bolygók gravitációját, és az evolúciós elméleteket.

forrás: hir24.hu

Kapcsolódó videó:

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top