Kezdőoldal / Egyéb / Belejött a játékba: a nagyanyját is lelőtte a virtuális ellenfelek után
Belejött a játékba: a nagyanyját is lelőtte a virtuális ellenfelek után

Belejött a játékba: a nagyanyját is lelőtte a virtuális ellenfelek után

Szándékosan lőtte le a nagymamáját egy 8 éves kisfiú, miután befejezte a nem kifejezetten békés videojátékot.  Azt mondja, véletlen baleset volt, de a nyomozók szándékosságra gyanakodnak.

A gyermek véletlen balesetre hivatkozik, a nyomozók azonban nem részletezett indokok alapján úgy vélik, szándékosan lőtte le egy 8 éves gyermek Amerikában, Louisiana államban a nagymamáját, miközben ő tévét nézett az otthonában. A gyermek az eset előtt az erőszakos Grand Theft Auto IV. nevű videojátékkal játszott, ezt követően kapta fel a 87 éves Marie Smothers 38-as pisztolyát és lőtte tarkón az asszonyt – számolt be a Daily Mirror.

videojatek_freedigital
A játék, amely a készítők szándéka szerint 17 évnél idősebb korban ajánlott, a rendőrség statisztikái szerint jelentősen előremozdította az erőszakos bűncselekmények számát az államban, a játékban ugyanis a gyilkosságért járnak a pontok. A szomszédok ugyanakkor nem értik, mi történhetett, mert elmondásuk szerint az áldozat és unokája határozottan jó viszonyban voltak egymással, egy szobában aludtak, semmi sem indokolta a szándékos gyilkosságot. A gyermekpszichológusok viszont nem csodálkoznak, tapasztalataik szerint az efféle játékok agresszióra ösztönöznek, miközben a gyermek nem tesz különbséget a játék és a valóság között.

A kisfiú jelenleg a szülei felügyelete alatt áll, Louisianában 10 év alatt nem büntethetik meg akkor sem, ha kiderül, hogy valóban szándékosan dördült el a halálos lövés.

forrás: ma.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top