Kezdőoldal / Érdekesség / Borús jövőkép: Kínában már csak óriás tévén látnak naplementét!
Borús jövőkép: Kínában már csak óriás tévén látnak naplementét!

Borús jövőkép: Kínában már csak óriás tévén látnak naplementét!

Riasztó jövőkép látni azt, hogy Kínában is inkább egy óriás LCD tévén sugározzák a naplementét – ezzel tartva jobb kedélyállapotban a lakosokat – ahelyett, hogy inkább lépnének valamit az egyre növekvő szmog ellen.

Nemrégiben történt az is, hogy Kína nem csak hogy nem próbál tenni semmit a mérgező por ellen, de propaganda üzeneteket terjesztett szét, hogy miért is jó a szmog. Például:

  • A szmog miatt gyarapodik a népesség tudása. (a meteorológiával kapcsolatban mindenképp)
  • Erősíti a humorérzéket.
  • A probléma egyesíti a lakosokat.
  • A szmog egyaránt érint gazdagot és szegényt.

65364_294726397319283_410163182_n

Mindenesetre elgondolkodtató, főleg hogy Magyarországon is gyakran fordul elő manapság, hogy alig látunk a szmogtól, másrészt vezetőink szeretettel kacsintgatnak mostanság keletre. Remélhetőleg nem Kína lesz a követendő példa a politikusaink számára, hogy hogyan kell letolni a szart a nép torkán, ha az anyagi érdek úgy kívánja. Ha nem vigyázunk, hamarosan arra a sorsra jutunk, amit az alábbi könyv jósol 1974-ből. 

china-polluted-chinese-city-smog

Fehér Klára – Oxygénia c. könyv 1974:
A sokoldalú, kitűnő írónő újból fantasztikus regénnyel jelentkezik. A régóta várt Fehér-sci-fi-ben egy földi űrhajótörött egy távoli bolygóra, Oxygéniába kerül, ahol megdöbbenve figyeli az oxigénhiányos környezetben dolgozó-sínylődő „ormányosok” lélektelen életét. Egy különös fiatalembertől megtudja, hogy az egykor virágzó növényi élet az elődök könnyelműsége folytán a környezetszennyezés hatására kipusztult. A súlyosbodó helyzetet egy érdekcsoport a maga hasznára fordította, s azóta uralkodik a sanyarú sorsú bolygólakók milliárdjain. A földi ember eljut az elenyésző számú uralkodó osztály pazar pompával felépített és berendezett városába is – és a bolygó titkainak megismerése után nemcsak saját szabadulását készítheti elő, hanem az elnyomott bolygólakók felszabadulását is. A feszült izgalmakba, meglepő fordulatokban bővelkedő sci-fi figyelmeztető kiáltás az emberiséghez a környezetszennyezés ellen: ne engedjük Oxygénia sorsára jutni a Földet!

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top