Kezdőoldal / Érdekesség / Döb­be­net, hogy hív­ják a gye­re­ke­ket ebben a fa­lu­ban!
Döb­be­net, hogy hív­ják a gye­re­ke­ket ebben a fa­lu­ban!

Döb­be­net, hogy hív­ják a gye­re­ke­ket ebben a fa­lu­ban!

Idő­ről időre fel­ka­pot­tak lesz­nek bi­zo­nyos ke­reszt­ne­vek, hogy éppen mik, azt hol egy nép­szerű té­vé­so­ro­zat, hol pedig maga a tör­té­ne­lem ha­tá­rozza meg. Egy in­diai fa­lu­ban egé­szen fur­csa a hely­zet: több száz Go­ogle, Obama és Dol­lár nevű gye­rek él a te­le­pü­lé­sen!

Egy eldugott indiai faluban, Bhadrapurban olyan különös névadási gyakorlat alakult ki, mint sehol máshol a világon. Furcsa nevű emberek mindenhol előfordulnak, de ilyen számban sehol!

A civilizációtól elzárt őserdei faluban a névadási furcsaságok több száz évre visszamenőleg kimutathatóak. A XIX. században mindenkit híres történelmi alakokról neveztek el. A második világháborút követően viszont fordulat következett. Ekkor érte el ugyanis a települést a nyugati létforma első hulláma – a népszerű termékekkel együtt.

Bhadrapurban ekkor jelentek meg az olyan nevek, mint például: Kóla, Pisztoly, Anglia, stb..

A 80as évektől pedig ez a fura szokás teljesen kiszorította a hagyományos indiai neveket. Ma már minden újszülött babát egy-egy hírességről, népszerű ételről, italról vagy akár közhasználatú tárgyról neveznek el.

Mára az összes lakos nagyjából 20 néven osztozik. Ezek között megtalálható a Google, Észak-Korea, Dél-Korea, Japán, Kormány, Dollár, Cukor, Kávé, Cigaretta, Telefon, stb..

Antropológiai szempontból mégis az a legérdekesebb, hogy bizonyos nevű emberek között általában ellentét, ellenségeskedés alakul ki. Dél és Észak-Korea nevűek nem keresik egymás társaságát. De Cukor és Kávé is általában haragosok.Hasonló, név alapú diszkriminációval még nem találkoztak a szakemberek. Ennek apropóján egy nemzetközi szociológusokból álló csoport kezdte el vizsgálni az apró falu társadalmát, életét.

 

 

forrás: ripost.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top