Kezdőoldal / Érdekesség / Hátborzongató temetők furcsa múlttal II. rész [18+]
Hátborzongató temetők furcsa múlttal II. rész [18+]

Hátborzongató temetők furcsa múlttal II. rész [18+]

Sok ember fél a temetőkben, főleg este, sokan pedig úgy gondolják, hogy egy  temetőnél nincs is békésebb. A következő képek valahogy bennem félelmet keltettek! És benned?

1. Greyfriars Kirkyard, Edinburgh, Scotland

Greyfriars-Kirkyard-Edinburgh-Scotland

A temető az egykori kolostor kertjében épült az 1950-os években. Úgy tartják, hogy Skócia leginkább kísértetjárta helyéről van szó. 1691-ben ide temették el a hírhedt skót ügyvéd George Mackenzie. Mackenzie a 17. században elismert jogi szakember volt, és egyben felelős mintegy 1200 skót ember bebörtönzéséért, megkínzásáért. A különösen kegyetlen kínzások miatt, amiket a rabokon végzett el kiérdemelte a “Véres Mackenzie” nevet. Halála után Greyfriarsben temették el, azonban díszes mauzóleuma már egy jó ideje nem csendes és nyugodt…

A temetőben mindig is megfigyeltek megfigyeltek megmagyarázhatatlan jelenségeket: váratlan ájulások, bőrön keletkező vágások, zúzódások, kisebb-nagyobb sérülések.

2. Glasnevin Cemetery, Dublin, Írország

Glasnevin-Cemetery-Dublin-Ireland

A 120 hektáros Glasnevin sírkertet egy újfundlandi kutya szelleme kísérti, aki nem volt hajlandó elhagyni gazdája sírját és éhen halt a temetőben. Az ember legjobb barátja valóban a kutya életében, és halálában is. 

 

3. Howard Street Cemetery, Salem, Massachusetts

Howard-Street-Cemetery-Salem-Massachusetts

Salem az USA leginkább kísértetjárta városa, amit egy régi boszorkány vadászatnak köszönhet. 1692-ben Giles Corey kínzások következtében vesztette életét, mert nem volt hajlandó bevallani bűnösségét boszorkánysággal kapcsolatban. Utolsó leheletével megátkozta a várost. A legenda szerint Corey megjelent az 1914-es nagy tűzvész előtti napon. Ma az emberek azt állítják, hogy többször látták a szellemét a sírok között. 

4. Capela dos Ossos, Portugália

capela-dos-ossos

A kápolnát 1816-ban építették hozzá a főtemplomhoz. Bejárata felett kb. az Állj meg itt és gondolj a sorsra, ami téged is elér felirat olvasható. Azért hozták létre, hogy emlékeztessen a földi lét múlandóságára. A kápolna maga nem nagy, de elég hátborzongató. Több mint 1200 karmelita szerzetes csontjai borítják a falai és a boltozatos mennyezet minden négyzetcentiméterét. Ezek egyrészt koponyák, másrészt combcsontok a fal habarcsába ágyazva, meghatározott rend szerint.

5. Feltámadás temető, Chicago, USA

resurrection-cemetery

A “feltámadás” temetője egyáltalán nem átlagos hely. A helyszín valójában nagyon szép, éppen ezért nagyon messze áll a félelmetestől. Azonban Chicago hírhedt szelleme, Mary a temetőben kísért. A pletyka szerint éjjelente jelenik meg egy fiatal lány szelleme. Az emberek 1930 óta számolnak be a jelenéséről.

Több kamionos, valamint sofőr számolt be arról, hogy felvett egy fiatal stoppos lányt, aki fehér ruhában volt, majd amikor közeledni kezdtek a “feltámadás” temetőjéhez, a lány arra kérte a sofőröket, hogy álljanak meg, és kiszállt, majd eltűnt a temetőben.

6. Witches Cemetery, Tennessee, USA

Witches-Cemetery-Tennessee

Ez talán az egyik legkevésbé ismert amerikai temető. Viharvert kövek jelölik a halottak nyughelyét. Észlelések szerint furcsa fények látszódnak éjjelente az erdőben, de feláldozott állatmaradványokat is találtak már a temető udvarában. 

 

7. La Noria Cemetery, Chile

La-Noria-Cemetery-Chile

A temető egy elhagyott bányavárosban található. Állítólag a városban is megfigyelhetőek természetfeletti jelenségek. Azonban az elhagyott falu fénypontja a temető, ahol rengeteg nyitott sír található. Ugyan azt pontosan nem lehet tudni, hogy miért.

 

8. Sedlec Ossuary Near Kutna Hora, Czech Republic

Sedlec-Ossuary

A sedleci osszárium római katolikus kápolna és csontház Kutná Hora külvárosában. Az osszárium mintegy 40 000 csontvázat tartalmaz, amelyek művészi elrendezésben díszítik a kápolna belső terét. Magától értetődik, hogy az emberek azt mondják, hogy ez egy kísértetjárta hely. Érdekesség az egészben az, hogy annak ellenére, hogy a holtak csontjait használják fel a dekoráláshoz, a szellemeik ezért nem haragszanak. 

 

Forrás: Google

 

 

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top