Kezdőoldal / Érdekesség / Ilyen lesz a Föld az ember után – 6 hely, ahol már most látszik
Ilyen lesz a Föld az ember után – 6 hely, ahol már most látszik

Ilyen lesz a Föld az ember után – 6 hely, ahol már most látszik

A szívszaggató pusztulás után a természet végleg visszafoglalja, ami az övé.

 

Századunkra az ember gyakorlatilag ura lett bolygójának: meghódította az eget, megszerezte a szárazföldeket, és a tengerek mélyére is eljutott. A hódoltság azonban nem mindenhol maradhatott örökké zavartalan és dicsőséges. A következő képek megmutatják az elképzelhetetlent, vagyis azt a vad arcot, amit az emberiség bukása után itt hagyna maga után. Légy tanúja annak az elementáris erőnek, amivel a világot lassan újra birtokba veszi a természet!

A képen látható, elhagyatott halászfalut Kína partjai mentén hódította vissza a természet. Az egykor virágzó kereskedelmű település látványa mára szívszorító: miután a Jangce torkolatához közeli Gouqi-szigetről elköltöztek lakói, a burjánzó világ gondoskodott arról, hogy a falu többé ne várja vissza őket.

 

A belga Ardennes erdőségében megbúvó titokzatos autótemető története a második világháborúig nyúlik vissza. A klasszikus amerikai autókat ugyanis tulajdonosaik a háború lezárultával parkolták le a fák alatt, anyagi okokból elfeledkezve hazaszállításról. A szellemutat az ország mára valamelyest felszámolta, egyes részei azonban még mindig tanúskodnak a múltról.

 

A spanyol Belchichte a spanyol polgárháború pusztítását követően vált szellemvárossá. A Zaragoza közelében elhelyezkedő város romjait eredeti állapotukban őrizték meg az utókornak, a veszélytelen részeket pedig szabadon látogathatóvá tették a turisták számára.

 

Nemigen létezik elkeserítőbb látvány egy omladozó, magára hagyott vidámparknál. Japánban pedig több példa is akad erre: az egyik leglátványosabb a Nara Dreamland, ami egykor egy Disneylandként működött, ám a konkurencia tönkretette működését. A helyet felvásárolták, körbekerítették, majd pusztulásra ítélték.

 

A technológiai fejlődések sok fontos építményt feleslegessé tettek. A máig pezsgő, olasz Sorrentóban például ez a malom vált a múlt részévé. Miután magára hagyták, a természet itt sem hezitált sokáig.

 

Pittsburgh igazán nem mondható szellemvárosnak. Két és fél millió lakosa Pennsylvania második legnépesebb településévé teszi. Pedig nem csak nyüzsgő területekkel büszkélkedhet: a képen látható elhagyatott vasút valóban kísérteties hangulatot eredményez.

 

Az Egyesült Államokban másutt is felfedezhetők a múlt nyomai. Az egykor fontos iparvárosként még virágzó Detroit a gyárak visszaszorulása és a munkanélküliség növekedése miatt kezdett hanyatlani. A ’60-as évek zavargásait követően felgyorsult a lakosok elköltözése, a 2010-es évekre a legtöbb része teljesen kiürült, a város pedig csődöt jelentett.

 

 

forrás: femina.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top