Kezdőoldal / Egyéb / Kislány az, vagy csak a fények játéka?!
Kislány az, vagy csak a fények játéka?!

Kislány az, vagy csak a fények játéka?!

Megmagyarázhatatlan parajelenségek egész sorát magába gyűjtő dossziét állított össze, és elemez egy, a téma szakértőiből álló skót bizottság. A tudományos munkatársak olyan fotók beküldésére buzdították a közönséget, melyeken állítólag szellemek jelentek meg.

Az edimbourg-i tudományos parafesztiválra több száz fénykép érkezett, melyeket a téma világhírű szaktekintélyei vizsgálták meg.

kep

Az egyik vizsgált fotót a 17 éves Matthew Summers készítette tavaly, a fotón egy baráti társaság pózol. Ám a banális szituációt egy nyugtalanító részlet azonnal érdekessé tesz: az egyik álló alak lábai közül egy kislány feje látszik kikandikálni.

A vizsgálat vezetője, Richard Wiseman pszichológiaprofesszor, a fantomrejtélyek eloszlatásának szószólója a következőképpen érvel a jelenségről:

– Havonta körülbelül három olyan fotóval találkozom, melyen állítólag fantom látható, vagy legalábbis egy olyan részlet, melyről elsőre igen nehéz megállapítani, mit is ábrázol. Az efféle homályos formákról sokan hajlamosak egy emberi arcra asszociálni, pedig sokszor csupán a fények játékáról van szó.
– Tudni kell, hogy az emberi agy arcok felismerésére lett programozva, ezért látunk bele gyakran a felhőkbe is emberi vonásokat. Ez nem véletlen. Az arc az a legfontosabb képi információ melyeket nap, mint nap rögzítünk.
– Ezt az adott fényképet illetően igen szkeptikus vagyok. Hogy van-e racionális magyarázat, vagy valóban valami rejtéllyel állunk szemben? Szerintem bele kell nyugodnunk, hogy a fények játéka űz tréfát velünk, azt sejtetve, hogy egy kislány jelent meg a lábak között – magyarázta Wiseman professzor.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top