Kezdőoldal / Érdekesség / Munkások szelleme kísérti a kihalt falut: íme, a titokzatos hely
Munkások szelleme kísérti a kihalt falut: íme, a titokzatos hely

Munkások szelleme kísérti a kihalt falut: íme, a titokzatos hely

Tajvan északi partvidékén máig elhagyatottan áll San Zhi üdülőparadicsomnak szánt övezete.

Tajvan jogi és politikai státusza körül több vita is kialakult, a sziget a második világháborút követően mégis hihetetlenül gyorsan gazdasági nagyhatalommá vált. A hely technológiai ipara kulcsfontosságú szerepet játszik a világgazdaságban, így még különösebb, hogy miért áll évtizedek óta befejezetlenül San Zhi, az üdülőváros.

A hetvenes években megkezdett építkezést máig senki nem fejezte be, de ismeretlen okokból a romok eltakarítására sem vállalkozott senki. A helyiek szellemekről suttognak.

kisertetvaros_nagy

Mintha megállt volna az idő

san_zhiSan Zhi megálmodói szerint egy luxus-üdülőváros lett volna, ahol a tehetős városiak eltölthetik a hétvégéiket. Az építkezést a hetvenes években kezdte meg egy gumigyár, ekkor épültek meg az első, akkor nagyon modernnek számító, mára leginkább bizarr, UFO-alakú házak.

Csakhogy a cég a nyolcvanas években tönkrement, és egy ingatlanfejlesztő társaság vette át a szépreményű beruházást. Alig egy évvel később azonban az építkezés hirtelen leállt. A hivatalos indoklás szerint a pénzhiány és a munkaerőhiány, illetve a befektetők közötti széthúzás volt az oka annak, hogy a projektet sosem fejezték be, a környékbeliek azonban másról beszélnek.

Ők úgy tudják, az építkezés közben több különös haláleset is történt, és szerintük ez a magyarázat arra is, hogy senki nem merte átvenni a beruházást. Hivatalos magyarázat nincs arra, hogy miért nem takarították el eddig a félbehagyott épületeket – a helyiek szerint azért, mert az itt veszett munkások szelleme még mindig kísért a romok között, és nem szerencsés háborgatni a bolyongó lelkeket.

Különös helyek a világban

San Zhi mellett még sok olyan helyet rejt a világ, amely egy különös történetet vagy a múlt lenyomatát őrzi. Kattintsd végig képgalériánkat, és ismerd meg a többit is!

forrás: femina.hu

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top