Kezdőoldal / Érdekesség / Nem minden kísértetfotó, ami fénylik!
Nem minden kísértetfotó, ami fénylik!

Nem minden kísértetfotó, ami fénylik!

Ma küldte egy olvasónk ezt a képet, szeretett volna információt kapni róla, hogy miképp kerülhetett oda az az áttetsző alak a tűz mellé. Ami elsőre feltűnik a képen, hogy a nő a jobb oldalon hasonlóképpen van elmosódva mint a “szellemalak”.

 Balatoni nyaralásunk során készítettem ezt a képet egy este arról ahogy a szomszéd éget a jobb oldalt a kocsifelhajtón látható ember aki lehajol a szomszéd. És bal oldalon kb az út közepén látható a “szellem”. Láthatóan átlátszó és csámpásan áll és a felsőteste kb a deréktájtól homályos lesz. Nem tudtuk mivel magyarázni. Egy a biztos az égetőn és rajtam kívül senki nem volt az utcán hajnali 2-kor, ráadásul direkt akkor fényképeztem le a tüzet amikor nem ment arra senki.

74789_516707811732320_1946426733_n

Elkértem ezután emailben az eredeti fotót, mert a facebook-on átküldött képről leszedi az oldal az információkat, hogy milyen beállításokkal készült a kép, milyen típussal, stb.

Nézzük meg a beállításokat (jobb sarok)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezután kíváncsiságból elővettem a fotó masinámat (Finepix S4000), és ugyanezekre az értékekre állítottam. Ime az elkészült kép, amit nagyjából hasonló erősségű fény mellett fotóztam a monitorom előtt:

fira-ghost-hand

Mint látható, elégé nagy a hasonlóság. Nagyjából annyit kell tenni egy ilyen fotó elkészítéséhez, hogy a rekesz időt magasabbra kell állítani, és így a mozgó tárgyak (esetemben a kezem) áttetszőek lesznek.

Nem csak a digitális fényképezőkkel lehet ezt megcsinálni, és nem is egy új találmány ez. A fotózás őskorában percekig kellett állni a fényképező előtt mozdulatlanul, különben szintén ilyen elmosódott alakok jelentek meg a képen.

ghost_picture_35

A fentebbi képen is jól látható, ahogy a nénike nem bírta kivárni hogy elkészüljön a kép, és amint elsétált a helyéről, máris áttetsző lett. Éppen úgy, ahogy a bácsika mozgó keze is.

Szóval nem is kell Photoshoppot használni egy “élethű kísértet fotó”-hoz, olykor elég egy jó beállítás!

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top