Kezdőoldal / Életmód / Pár perces ‘Pixar’ animáció arról, hogy öli meg a társadalom és az oktatás a kreativitást és gyárt zombikat-Ébredjünk és változzunk!
Pár perces ‘Pixar’ animáció arról, hogy öli meg a társadalom és az oktatás a kreativitást és gyárt zombikat-Ébredjünk és változzunk!

Pár perces ‘Pixar’ animáció arról, hogy öli meg a társadalom és az oktatás a kreativitást és gyárt zombikat-Ébredjünk és változzunk!

Sokszor és sok cikkben foglalkoztam már a ‘rendszerrel’, mely felelős azért, hogy az embereket, de főleg a gyermekeket egy mesterséges, emberidegen oktatásba és teljesen felesleges dolgok megtanulására kényszeríti.

Természetesen jó ideje tudjuk már, hogy ez a társadalom és ez a fajta oktatás egyszerűen jó rabszolgát kíván ‘előállítani’, azaz a kijelölt munka elvégzésre alkalmas robotokat és nem gondolkodó, a rendszer felépítését és működését megkérdőjelező egyéneket akar látni…

Ahogy a ‘pokolba alászálló’ megboldogult David Rockefeller apja, a Standard Oil alapítója ezt meg is fogalmazta:
„Nem gondolkodó, hanem dolgozó nemzetet akarok!” (John D. Rockefeller)

A modern társadalom azt sulykolja mindegyikünkbe, tanuljunk meg mindent jól az iskolában, amit mondanak nekünk; dolgozzunk olyan keményen, amennyire csak bírunk és lehetőleg tanítsuk gyermekeinket is ugyanerre.

Ez egy végtelen kör, mely alig enged teret a kreativitásnak.Ez a rövidfilm arra bátorítja és biztatja az embereket merjenek másként tekinteni a dolgokra, mint amire treníroznak bennünket…

“ALIKE”  (“Egyformán”)
Gyakorlatilag művészi erővel igyekszik kifejezni azt, amit a Matrix-ból kilépve, némi ébredezés után, az igazságot keresve és kutatva, a valóságra ráébredve közülünk sokan átélnek és melynek észrevétele után próbálják a társadalom még “dobozban” élő, lakó és masszívan a szigorú keretek és szabályok szerint gondolkodó többségét kicsit észhez téríteni… 
Tény, hogy csak annak észrevételére vagyunk képesek, aminek látására megtanítottak bennünket. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy ez a spektrum mennyire széles és mennyire mély, azaz az ember mennyire fogadja el vagy kérdőjelezi meg a számára egyetlen igazságként erőltetett dolgokat, véleményeket…. Legyen szó történelmi igazságokról (azaz verziókról), politikáról, gazdasági életről vagy egyáltalán életvitelről és életminőségről…
Mi az a trend, ami mentén idomítva vagyunk és milyenné válunk, ha hagyjuk, hogy a rendszer kiölje a kreativitást, a keresést, a világ felfedezését, szóval a szabaddá és boldoggá válást….
 
“ALIKE”  (“Egyformán”), egy Pixar-szerű animáció, amit a madridi animator Daniel Martinez, Lara és Rafa Cano Méndez készítettek. Egy 7 perces lecke arról, mi történik az életeddel, amikor hagyod, hogy a napi robottal kiöljék belőle a kreativitást.
De szól a szülői létről is és arról, hogy hagyni kell gyermekeinket, hogy saját útjukat és álmaikat kövessék. A filmet minden család számára készítették, hogy “ne hagyjuk elveszíteni saját sokszínűségünket”.
A kanadai újságíró Graydon Carter mondta:
“Ritka az a pillanat, amikor egy kis szünetet tartunk a mindennapi mókuskerékben, hogy elgondolkozzunk végre azokon a berögződéseken és feltevéseken, értékeken, amiket szentírásnak fogunk fel.”

Használd ki az egyik ilyen pillanatodat és adj egy esélyt az “Egyformán” című kisfilmnek! 

forrás: vilaghelyzete.blogspot.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top