Kezdőoldal / Egyéb / RETTEGÉS: KÍSÉRTET LAKIK A SZELLEMBABÁK SZIGETÉN
RETTEGÉS: KÍSÉRTET LAKIK A SZELLEMBABÁK SZIGETÉN

RETTEGÉS: KÍSÉRTET LAKIK A SZELLEMBABÁK SZIGETÉN

Mexikó fővárosától néhány kilométerre található a rémisztő Játék babák szigete, amely a világ egyik kedvelt, ám hátborzongató turistacélpontja. 

A fákon több száz játék baba himbálózik – mintha csak egy horrorfilm díszletei között lennénk. Lógnak bokrokon, kerítéseken, faágakon, mosolyognak, grimaszolnak, piszkosak, sérültek, gyakran végtag nélküliek. Üvegszemeik mintha követnék az arra sétálókat, akik mindenfelől hátborzongató suttogást hallanak. Pedig ez nem mozi. Ez az Isla de las Munecas, Mexikóváros mellett.

80303

A sziget egyetlen lakója Don Julian Santana volt, aki több mint ötven éve bukkant a csatornáknál egy kislány holttestére. Mellette egy babát látott a vízen lebegni, amelyet aztán felakasztott az egyik fára. Hitte ugyanis, hogy a gyerekjáték segít majd megnyugtatni az elhunyt kislány lelkét, mely a legenda szerint nem tudta elhagyni a szigetet. Később azt mesélték, hogy a kóbor lélek a babákba költözött.

A lány holtteste mellett talált játék volt az első a több ezerbôl, amelyeket Don Julian Santana később a fákra aggatott, ez ugyanis a szenvedélyévé vált. Egészen a haláláig dekorálta a sziget fáit a megcsonkított, félelmetes külsejű figurákkal. A férfi 2001-ben fulladt bele ugyanabba a csatornába, amelyben anno a holttestet megtalálta.

El senor Julian Santana Barrera

Santana halálának körülményei csak még hátborzongatóbbá tették a helyet, mert persze azóta úgy hiszik, az ő szelleme sem hagyta el Isla de las Mu­necast.
Egyesek úgy vélik, hogy a babák gonoszak, mások viszont úgy gondolják, csak őrzik a szigetet, mindenesetre a rettegni vágyó turistákat vonzzák.

Mexikóvárosból a Cuemanco-csatornán át gondolával megközelíthető szigetre a hagyomány szerint ajándékként egy babát, gyertyákat és cukorkát kell magunkkal vinnünk, hogy megbékítsük az ott bolyongó lelkeket.

mexiko terkep

Félelmetes erdők

A Bács-Hója erdő egyike a világ legrémisztőbb erdőinek: akik ott jártak, állítják, hogy szorongást éreztek, és a legendák szerint voltak, akik soha nem tértek vissza a fák közül. Az erdő egy kör alakú tisztás közepén fekszik. A területen már több mint ötven éve zajlanak a paranormális jelenségekre irányuló kutatások.
A németországi Fekete-erdő sem kevésbé félelmetes. A helyi legendák szerint varázslók és boszorkányok lakják. A Grimm testvérek meséiben is gyakran fordult elő rémisztő helyszínként.

Az angliai Wychwood sem a szép történeteiről híres: Amy Robsartot, a leicesteri gróf feleségét 1560-ban kitört nyakkal találták ott meg, állítólag az asszony azóta kísért a fák között.

A japán Aokigahara erdőről a helyiek azt állítják, hogy hallják a fák közül a szellemek sikolyát. Úgy tartják, hogy démonok lakhelye, emellett pedig az öngyilkosok is nagyon kedvelik: 1950 óta több mint ötszázan vetettek ott véget az életüknek.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top