Kezdőoldal / Egyéb / UFO támadásban sérült meg egy autó Amerikában? Az FBI lefoglalta a Ford Mustangot
UFO támadásban sérült meg egy autó Amerikában? Az FBI lefoglalta a Ford Mustangot

UFO támadásban sérült meg egy autó Amerikában? Az FBI lefoglalta a Ford Mustangot

Az első hallásra hihetetlenül, vagy még inkább komolytalannak hangzó incidens valójában koránt sem volt ennyire vicces. Főleg annak a fiatal párnak nem, akik számára egy kellemesnek indult péntek délutáni kikapcsolódás vált valóságos rémálommá.

Az eset 2013. szeptember 6-án történt, amikor egy Észak-Karolinában élő fiatal pár úgy döntött, végre a saját szemükkel is meglesik a hírhedt Brown Mountain környéki fényeket. Alig egy órányi autózás után azon a helyen parkoltak le (Wiseman’s View), amelyet a barátaik úgy jelöltek meg, hogy onnan lehet a legjobban megfigyelni a jelenséget.

Nagyjából két óra várakozás után aztán, megpillantottak egy furcsa fényt a hegygerinc felett, tőlük alig néhány száz méterre, nyugatra. Az UFO egy ideig még a hegygerinc mentén haladt, nem sokkal később azonban irányt váltott és feléjük indult. Átjött a hegygerinc felett, majd miután odaért az autójukhoz, többször is – látszólag szándékosan – erősen rácsapódott a jármű tetejére. A rettegő szemtanúk úgy érezték, mintha direkt tönkre akarná tenni azt.

A pár elmondta, az egyik nagyobb ütés az autó hátsó részét találta el, amitől betört a hátsó ablak, beszakadt a csomagtartótető, a hátsó tengely és lengéscsillapító pedig olyan súlyosan megrongálódott, hogy mozgásképtelenné vált a jármű.

brown mountain lights story

 

Az incidensről mindjárt másnap beszámolt a helyi sajtó is. A seriff hivatalának szóvivője az újságíró kérdésére elmondta, ez volt az első eset, hogy valaki arról számolt be, a Brown Mountain Fények gyakorlatilag “lecsaptak az őket szemlélőkre”. Mildred Rivers szóvivő megerősítette, hogy az autó tetején és hátulján is komoly károk keletkeztek.

Az incidens hírét hallva a Paranormal For You bloggerei is felkeresték a Seriff Hivatalát, hátha bővebb információkhoz jutnak az esettel kapcsolatban. Owen Scruggs, a seriff helyettese ugyan nem akart kamera elé állni, de az egyik kávézóban elmondta nekik, hogy arról a helyről, ahol az állítólagos támadás történt, már többször számoltak be furcsa, természetfelettinek tűnő dolgokról, de ilyesmihez még csak hasonló sem történt soha és hozzátette, egész életében nem látott még ehhez foghatót:

“Az autó egy felülről érkező támadás következtében sérült meg, ez egyértelműen látszik. Olyan, mintha egy óriási kalapáccsal felülről jól megcsapkodták volna. Megpróbáltunk festékmintákat venni a sérülések helyéről, de a rendkívül mély és durva karcolások és horpadások ellenére sem találtunk rajta semmiféle idegen anyagot.”

A bloggerek természetesen megpróbálták lefotózni a sérült autót, de a seriff-helyettes azt közölte velük, hogy a támadást követő hétfőn egy nagy fekete terepjáróval néhány FBI ügynök érkezett a városba, akik az autót egy szürke ponyvával betakarták, majd le is plombázták, nehogy bárki be tudjon nézni alá. Másnap aztán visszajöttek egy trailerrel és elszállították a gépjárművet, de azt nem tudta megmondani, hogy hova.

mustang covered with tarp

(A leponyvázott autó még az elszállítása előtt)

A bloggerek szerint beszélgetés közben a seriff-helyettesnek egyszer csak megszólalt a telefonja, majd a hívó fél arra utasította, hogy fejezze be a beszélgetést a bloggerekkel és távozzon a kávézóból. Scruggs az erre irányuló kérdésre sem volt hajlandó elárulni, hogy ki hívta, csak annyit mondott, nem beszélhet többet a dologról, majd láthatóan gondterhelt arccal felállt az asztaltól és elhagyta a kávézót.

Azóta már a Sheriff Hivatala sem beszél az esetről. Az egyik újságírónak, aki az esetről telefonon próbált érdeklődni állítólag azt felelték, hogy nem is tudnak az incidensről.

A Brown Mountain Fények éppen száz éve tartják izgalomban a környéken élőket és a jelenséget kutató szakembereket egyaránt. Az első esetről 1913. szeptember 24-én számolt be a helyi sajtó. E szerint egy halász minden éjszaka furcsa, vöröses színű és kerek alakú fényeket lát a horizont felett repülni.

A különös jelenségről azóta is minden évben – főként szeptember és november között – beszámolnak a szemtanúk. Az eredetét természetesen számtalanszor vizsgálták már. Eleinte a közlekedő vonatok világítására gyanakodtak, később földfényekkel magyarázták, de hivatalosan ma sem tudni, hogy pontosan mi okozza őket.

forrás: ittvannak.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top