Kezdőoldal / Egyéb / Ufók Csernobil fölött
Ufók Csernobil fölött

Ufók Csernobil fölött

Az azonosítatlan repülő tárgyakkal régóta és elmélyülten foglalkozó kutatók már évtizedek óta gyanítják, hogy a fura eszközökkel közlekedő idegen értelem képviselőit nagyon érdeklik a földi nukleáris berendezések.

Atomerőművek fölött már sokszor láttak ufókat, és sok jel mutat arra, hogy minden ilyen üzem felkelti érdeklődésüket, gyakorta többször is megjelennek ugyanott. Mintha bizonyos időnként újra és újra ellenőrizni akarnák azok működését…
Arról, ami 1986. április végén Csernobilban történt, lassan már könyvtárnyi irodalom született. Mégis kevés az olyan mű, amely a tragédiának és az utána következő eseményeknek egy sajátos aspektusát, az ufójárás és a katasztrófa összefüggéseit mutatná be. Orosz, ukrán és más nemzetiségű kutatók most ezt a hiányt pótolták, számtalan cikket és fotódokumentációt helyezve el az európai sajtóban.
Ismeretes, hogy az akkori szovjet kormány, élén Gorbacsov elnökkel egy álló hétig próbálta eltitkolni a világ elől a történteket, a következő hetekben és hónapokban pedig főként azzal foglalkoztak, hogy a világ szemében csökkentsék a katasztrófa méreteit, és eltitkolják otthoni hatásait.

Mindettől teljesen függetlenül jelentek meg az ufók Csernobilban. Az erőmű négyes blokkjának robbanása időben “széthúzott”, nem pillanatnyi esemény volt. Mindez 1986. április 15-ről 16-ra virradó éjjelen, 1 óra 26 perckor kezdődött. Végső soron természetesen egy atombomba robbanásához hasonlítható a hatás, bár attól némileg eltérőn jelentkezett. Percekkel később az erőműből áradó nagy fény és a sorozatos detonációk kicsalták lakásaikból a környékben élőket. Több falu és kisváros lakói látták a láthatár szélén lobogó hatalmas tüzet – és az erőmű négyes blokkja fölött lebegő ufót is!
Persze mondhatnánk, hogy az emberek fénykört, füstöt, vagy valami mást láttak, de semmiképpen sem ufót. Ennek ellentmond, hogy a hatóságok, amint tudomást szereztek az azonosítatlan objektum felbukkanásáról, már másnap reggel azzal kezdték hitegetni a lakosságot, hogy nem emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta a balesetet, hanem az ufók! A rémült és tanácstalan emberek – akik sem a sajtóban, sem más médiában nem találtak egyetlen szó magyarázatot sem arra, ami történt és nem tudhatták, hogy a szó legszorosabb értelmében az ő bőrükre megy a játék – el is hitték a központilag terjesztett dezinformációt. Vagyis azt, hogy a “műszaki meghibásodást” a repülő objektum okozta, az “robbantotta fel a négyes blokkot”.
Ez mellesleg megszokott dolog volt akkoriban. A szovjet vezetés minden emberi hibát vagy akár természeti katasztrófát is rákent a külföldre, az ideológiai ellenségre vagy – mint látjuk – a kozmikus idegenekre.
Ám mégsem zárhatjuk ki, hogy az ufóknak ne lett volna valami közük az eseményekhez! Ezt bizonyítandó, következő számunkban csernobili hivatalos személyek vallomásaival folytatjuk majd beszámolónkat.

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

A felhasználók hozzászólásáért az oldalunk nem vállal felelőséget!

live webcam girls
Scroll To Top